dilluns, 7 d’agost del 2017

Avenc de Maçana. el Port.

Tramiten el permís per anar als Ports i en aquest cas, per visitar l’Avenc de Maçana, també s’ha de demanar permís al propietari dels terrenys.

Des del Caro agafem la pista en direcció Fredes.  En el moment que ens creuem amb el GR8, deixem el cotxe.
El camí del GR passa per una zona boscosa i alguns del trams estan preparats amb murets de pedra per tal de anivellar el terreny per salvar els desnivells de rieres. 

El camí es en pujada gairebé contínua fins al coll de Navic, on en aquest punt deixem el GR per anar carenant en direcció Oest. Hem de fer una pronunciada baixada cap a l’altre vessant i gairebé a baix del barranc trobem la boca de mitjanes dimensions.
Estem uns ¾ d’hora per arribar i el camí es fa feixuc, tant per el gran desnivell, primer de  pujada i desprès de baixada, com per la calor que hem de suportar en aquestes dates de finals de juliol.

Instal·lem a dos pins i arribem a la capçalera preparada per fer un passamà, on ja trobem
el pou de 16 mts. totalment aeri ens deixa al mig d’una gran sala amb pendent.
 
La part mes alta es mes maca, amb gourgs, alguna bandera i d’altres formacions en forma de coliflor.
Degut a que la boca es força gran, i deixa entrar molta claror, com a curiositat, trobem “perles” verdes i uns fils de molsa molt lluenta.
La rampa de baixada es fa per un caos de blocs i al cap d’avall hi ha una galeria amb algunes formacions al sostre i que acaba col·lapsada en una rampa ascendent força p
Continuant la volta a la sala, trobem una petita estança on al terra hi ha molts detritus de ratpenats i una paret amb algunes formacions semblant a aragonites i d’altres més petites semblant a quars.

ETRS 89
X-267823
Y-4517760
SNM. 1070

Text: Montse Roca
Fotos: Juli Serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.