dilluns, 17 de juliol de 2017

Mina de les Comes (1). Sant Climent del Llobregat.

Ja farà poc més d’un any que amb l’amic mineróleg Joan Rosell vam atendre el suggeriment del grup d'estudiosos del patrimoni local de Sant Climent de Llobregat per tal de visitar unes mines del seu terme municipal.

D’aquelles primeres trobades vam publicat tres apunts en aquest bloc :


Restaven d’altres mines a visitar, especialment d’un pou obert directament a superfície, però el temps ha anat passant i era complicat trobar una data adequada per a tots els interessats. Per sort uns espeleòlegs locals juntament amb alguns membres de grup espeleològic Talaia van explorar en el mateix relleu el pou de “ventilació” de 42m de vertical i la Mina de les Comes.

Finalment el passat dijous vam tornar a coincidir amb els amics de Sant Climent ,Dora Luque i Jordi Gelabert que han anat continuant amb les seves recerques del passat miner, recopilant documentació i visitant d’altres galeries. En aquesta ocasió ens invitaren a fotografiar i topografiar la Mina de les Comes.

L’equip de l’Espeleodijous d’aquesta jornada del 6.07.2017 era format per:  Ricard Alsina, Dolors Bolter, Pere Cantons, Jordi Gelabert, Jaume Julià, Jordi Perera, Josu Riezu, Toni Robert i “Víctor”.

Accés
Tot i trobar-se força a prop de Can Vallirana, des d'on vam visitar la "Mina del Ratpenats", de ben segur que forma part de la mateixa zona d'extracció, però l'existència d'un sotabosc dens aconsellà que en Jordi Gelabert ens guiés fent l'aproximació per dalt del turó.
Primerament anem per una pista forestal en bon estat, en un eixamplament deixem els vehicles i ens desviem per l'esquerra agafant una sendera prou practicables sinó fos per que cal sortejar diversos arbres caiguts. Trancorreguts uns 200m (¿?) segon el Jordi, deixem la sendera i anem fins la propera boca.
Itinerari segon el GPS d'e Jordi Perera

Localització
Les coordenades de l'entrada son:
UTM ( Datum: ETRS89 Fus: 31N )

X: 414056  Y:4576479

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.