divendres, 7 d’abril del 2017

Minerals a les cavitats

La falsa creença que les coves no són interessants des d'un punt de vista mineralògic va persistir durant molt de temps. Això es va deure principalment a que més del 90 % dels espeleotemes consisteixen en calcita i aragonita.

Però l'estudi sistemàtic de minerals a les coves ja va començar fa més de 50 anys. Tot i que només un nombre limitat de cavitats naturals s'han investigat en detall, prop de 350 minerals ja han estat identificats, alguns dels quals són totalment nous per la ciència.

Aquesta riquesa inesperada és la conseqüència directa de la lixiviació de diverses roques i sediments per percolació d’aigües abans de la seva entrada en les cavitats, així com la interacció de sulfhídric hidrotermal i altres fluids amb els sediments del llit rocós i que són objecte de diversos tipus de reaccions; la majoria d'aquests estan estrictament controlats per canvis en la temperatura i / o humitat relativa, solució química, pH / Ei, o estan afectades per l’acció de  microorganismes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.