dimarts, 6 de desembre del 2016

Cova del Castell de Palmerola

Aquesta cavitat situada en els “guixos de Beuda” tot i les seves migrades dimensions podria resultar interessant per tal d’establir comparacions amb les altres cavitats catalanes desenvolupades en aquests materials. De fet, des de la visita d’acompanyament geològic que vam fer als esfondraments de les Bores del Borró, restà pendent. Finalment hem pogut fer-hi una visita on malauradament vam constatar el seu escàs interès des del punt vista geomorfològic.

L’equip d’aquest dijous 24.11.2016 era format per: Ricard Alsina, Dolors Boter, Jaume Julià, Jordi Perera, Toni Robert, Antoni Torra i “Víctor”.

Antecedents

Situació i accés


La cavitat
Tot i els 118 m de recorregut i -30 de desnivell que li atribueixen els companys que l'han topografiat és tracta d'una estructura senzilla que segueix el capbussament dels estrats emmascarada pels nombrosos blocs despresos que la subdivideixen en petits trams. En la nostra visita, les recents pluges han format un petit curs d'aigua que incrementa l'embarrament general i les relliscades en la seva part final.

Mesures atmosfèriques

Restes ossis

Article sobre aquesta mateixa cavitat publicat a Notes de Camp
http://notesdecamp.blogspot.com.es/2015/02/cova-del-castell-de-palmerola-les.html

Apunts anteriors a l'Espeleobloc, citats en aquesta nota:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.