dijous, 7 de juliol del 2016

Avenc de l'Orellut (2)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Situació i accès actual.
L'aproximació amb vehicle es fa per la carretera de La Riba a Farena TV7044. Anteriorment és podia estacionar en l'explanada contigua al conjunt de cavitats, uns 150 metres després del punt quilomètric 6, però han situat una barrera de blocs que impedeixen l'accés. Cal per tant trobar un eixamplament més endavant, el primer que constitueix una mena de rotonda té un cartell de prohibició, és en següent prop del 6,7 quilòmetres en un eixamplament a la dreta on podem deixar els vehicles i retrocedir caminant per la mateixa carretera.
La cavitat més fàcilment localitzable és l'avenc de la Cuneta en una ubicació perillosa pel transit de vehicles.
En les seves inmediacions també al voral de la via hi ha altres cavitats incipients que potser desobstruïdes connectarien amb el sistema.
Per tal de trobar l'accés del nostre objectiu ( l'Orellut) cal endinsar-se en el bosquet on el sotabosc complica la localització.
Finalment localitzem l'Avenc de la Figuereta, que evidentment és el que té la boca mes grossa, i comencem a equipar-nos.
En Jordi Perera va fixar les coordenades de les cavitats amb les següents dades:
Clonc 31 t 343911  4574728 
Figuereta 31 t 343927  4574744 
Orellut  31 t 343921  4574744
Les consignem en aquesta nota ja que difereixen lleugerament de les publicades pels companys de l'EspeleoÍndex en la fitxa força complerta que li dediquen al sistema: www.espeleoindex.com/?id=1302

...segueix en l'apunt de demà...

1 comentari:

  1. Aprofitant la vostra visita i comentari he revisat les coordenades de l'espeleoindex i com hi havia un comentari, he afegit:

    Bé potser el problema de les coordenades és que estan amb ETRS89 i no ED50 com diu el rialler (espeleoindex). He verificat les de les dues cavitats més importants Clonc (soroll que feia una formació) i Orellut (per la forma id.)i les veig prou correctes.
    D'acord amb el comentari, és molt més agradable l'Orellut i la comunicació entre les dues és força complicada. Cavitat interessant per la fauna cavernícola on és fàcil localitzar el T.orcinus i algun pseudoescorpi, entre altres. Esperem la resta i ho comentem.Salut i ànims

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.