dijous, 30 de juny del 2016

Lengguru 2014, exploració científica dels carsts de Papuasia.

Expedició científica a Papua Nova Guinea, massis de Lengguru l'any 2014.

Papua, expedició al cor de'un món perdut.
La pel•lícula documental 'Papua, expedició al cor d'un món perdut ", difós el dissabte, 25 de juny del 2016 a 20:50 a la cadena francesa ARTE. 
Una fascinant visió d'un ecosistema poc comú. Una odissea científica excepcional per descobrir un dels últims santuaris del planeta inexplorat: el massis Lengguru, Papua Occidental. L'aïllament de la regió ha permès el desenvolupament d'espècies endèmiques, que es troben en cap altre lloc del planeta i en la qual encara queda molt per descobrir.
Com a resultat de la col•lisió de les plaques tectòniques, el massis Lengguru va aparèixer fa 11 milions d'anys com un relleu càrstic amb coves, valls i llacs aïllats. Moltes barreres insuperables que expliquen l'aïllament de la regió, que encara resten en bona part inexplorats.  Aquestes espècies primitives, atrapades en aquest territori aïllat durant milions d'anys, constitueixen els sorprenents vestigis d'un món perdut ...


Memòria de l'expedició, dossier de premsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.