dimarts, 8 de març del 2016

Rasclers, formes esculpides a la roca.

Un lector interessat en aquestes geoformes, prega que li facilitem la presentació que en el seu moment vam penjar en un servidor extern que ara no permet la descarrega.

Lamentem que la monetització d’aquells repositoris inicialement gratuïts, ara o estan farcits de publicitat intrusiva, o exigeixen registres o d’altres contribucions cada cop més incomodes.

Per això Narcís, atenent a la teva petició, destinada a un ús universitari, et recomano que utilitzis el formulari de contacte del bloc per enviar-me la teva adreça de correu i rebràs la versió en castellà del fitxer original en format ppt.

Tot i que el temps transcorregut recomanaria una actualització, inserim en format imatge el contingut d’aquest material de caràcter didàctic que forma part d’un conjunt de recursos del 2008 originalment elaborats per encàrrec de la Società Speleologica Italiana.

4 comentaris:

  1. Moltes gracies.
    Amb aquest format d'imatge ja m'està bé, potser et demanaré el format ppt editable per afegir-hi algún element.
    Si no és demanar massa també voldria el fitxer sobre les Dolines.
    Narcís

    ResponElimina
  2. Un detall: la paraula lapiaz no és d'origen francès ni castellà, és un carstònim d'origen franco provençal en llengua arpitana. En català en diem rascler, i també rallar i esquetjar a Mallorca Quan fem servir el nom més internacional "lapiaz" l'escrivim "lapiàs".

    ResponElimina
  3. Tengo entendido que en el congreso de EEUU se presentaron en un CD los diferentes ppt en ingles o italiano. ¿Como se puede conseguir? Tambien podriais publicar los traducidos al castellano tal como lo presentais el de los lapiaces. Gracias y felicidades por este blog tan interesante.
    Ricardo Martín

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.