dilluns, 26 d’octubre del 2015

Tuta de Saus 2.1

Novament publiquem uns apunts sobre aquesta interessant cavitat, tot seguint els passos dels nostres companys Montse i Juli, que van detallar la seva localització tot publicant un excel·lent article en aquest bloc:

També cal destacar la pàgina, amb gran qualitat fotogràfica, dels Engarristas:

Fins i tot trobareu imatges a Picasa com podeu veure en aquest enllaç:

Potser us preguntareu, i també nosaltres ens ho preguntem, després d’aquest devessall de documentació fotogràfica que vam anar a fer un grupet de l’Espeleodijous?

Pues com sempre, anar a passar-ho bé, petar la xerrada, rebentar-se de riure especialment de nosaltres mateixos i de les nostres limitacions, gaudir del patrimoni subterrani català amb la companyia dels amics, i si fos possible contribuir d’alguna manera al coneixement d’aquesta cavitat. En l’equip d’aquest dijous 15.10.2015 estava format per 9 companys: Ricard Alsina, Dolors Boter, Pere Cantons, Juan Carmelo, José Hidalgo, Jaume Julià, Jordi Perera, Toni Robert, “Víctor” i la gosseta Duna. 

Accés
Refugi d'Erols, lloc d'aparcament i inici de la caminada.
 
Podeu consultar la publicació de la llei al Butlleti Oficial en aquesta adreça:
La "llengua eixuta"
Tot just creuada la "llengua eixuta" si ens enfilem pel marge esquerre de la pista curtcircuitem el camí d'accés a la Tuta de Saus estalviant-nos uns 10 minuts de marxa.
Inici de la sendera indicada per les coordenades marcades pel Juli i la Montse. Si seguim per la pista aviat trobarem a la dreta un petit mur, És un bon indicatiu que ja hem sobrepassat la cruïlla.
Els preparatius d'equipament personal.
La troballa de restes ceràmics superficials va aconsellar una intervenció arqueològica que tot i entenent-la com a necessària i adequada, cal lamentar que ha provocat una alteració que creiem evitable de l'estat de conservació de la cavitat, mobilitzant una gran quantitat de sediments que han enfangat una bona part de l'itinerari subterrani.
...continua en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.