dimecres, 7 d’octubre del 2015

La Tuta de Castellar de n'Hug (3)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Paleosurgència?
Després de donar una ullada general a la cavitat ens costa considerar que es tracta d’una antiga surgència de les properes Fonts del Llobregat, tal com se la conceptua en els treballs que s’han anat publicant. Certament forma part d’un procés de carstificació d’aquest relleu, però no hem pogut veure evidencies del seu funcionament com conducte emissor i encara menys de la magnitud que caldria suposar per aquest important sistema hidrogeològic. El fet que no ho vegi clar probablement correspon a la meva escassa competència, encara més compromesa per la poca estona que li he dedicat i en la major part d’aquest temps ocupat fent-hi centenars de fotos...  em caldrà analitzar-ho amb més detall.  Proposo als lectors que s’hi atansin i ho escrutin amb ull crític.

Contradint el anterior paràgraf (accepto que jo no soc posseïdor de la “veritat) hem plau inserir unes pàgines del competent geòleg, espeleòleg i grafista Albert Martínez, extractades de la seva magnifica guia geològica del Parc Natural del Cadí –Moixeró.


Detalls

Paisatge i bolets
Visió de Castellar de n'Hug des de la plataforma de la Tuta
Cal sortir del Parc per recollir "legalment" el bolets que sobresurten prop del camí.
El casc-cistella
Bon profit i fins la propera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.