diumenge, 12 de juliol del 2015

Les Fonts Ufanes i les Coves de Campanet

El passat 25 d'abril es presentà a Campanet el llibre sota el títol "Les fonts Ufanes i el pla de Tel". Es tracta d'un llibre temàtic i pioner en tant a la caracterització geogràfica i física de les fonts Ufanes i el seu entorn més proper. Tot i que aquestes, des de que van ser declarades Monument natural el 2001 i passaren a titularitat pública el 2003 han incrementat la seva popularitat mediàtica d'una manera substancial, amb recurrents aparicions en mitjans de comunicació, avui encara no comptaven amb cap referent bibliogràfic editat oficialment.
Així, sota el finançament i el suport de l'Ajuntament de Campanet, i la coordinació editorial de Miquel Mir-Gual, es va engendrar aquest projecte el qual, d'una manera monogràfica, tracta principalment la caracterítzació geogràfica de l'espai

El llibre està format per un total de 8 capítols temàtics, més un annex cartogràfic i un segon annex fotogràfic compost per 20 imatges d'alta qualitat. Cal destacar també la gran quantitat de figures, mapes i fotografies que ajuden a il·lustrar la bellesa geogràfica i paissatgística de la zona. D'entre les temàtiques en destaca l'explicació hidrogeològica de les Fonts (com i quan brollen? per què?), la caracterització geològica de les Coves de Campanet i la seva relació pretèrita amb les Ufanes, els primers inventaris florístics i faunístics mai publicats sobre l'alzinar de Gabellí, o bé la importància que les Fonts tenen en tant a la conservació de s'Albufera de Mallorca. 
El llibre es troba a la venda a l'Ajuntament de Campanet, amb un preu de 10€.

Agraïm al company Joaquin Ginés la seva amable autorització per inserir en aquest apunt l'interessant capítol sobre Les Coves de Campanet i la hidrogeologia càrstica de la vall de Sant Miquel que publica conjuntament amb Joan J. Fornós.
Pàgina web de les Coves de Campanet:
http://www.covesdecampanet.com/index.php

Com a complement afegim dos vìdeos emesos per IB3:
El fenòmen de les Fonts Ufanes


Visitam les coves de la possesió de Campanet



1 comentari:

  1. El respecte a la Natura, sempre superior a tot a tots i cada un de nosaltres, certament ens fa integra-nos encara venguen de molts llocs diferents i créixer com a societat.
    Esperem saber recuperar lo perdut i mantenir l'ordre i el respecte pel que hem sabut conservar, creant models socials i econòmics no depredadors amb excuses esportives, turístiques, urbanístiques , investigadores.
    Aquest reportatge crec és un exemple del que he intentat expressar.
    Gràcies per l'esforç fet

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.