dijous, 18 de juny del 2015

Fotografiant la cova de les Canaletes (1)

La cova de Fullà-Canaletes és un extraordinari sistema subterrani, d’accés regulat (amb un tram condicionat per la visita turística) que juntament amb els propers sistemes de Lachambre i en Gorner constitueixen una gegantina xarxa topografiada i documentada amb detall pel Col·lectiu “Conflent Subterrani” que ha anat treballant rigorosa i infatigablement per donar a conèixer aquest patrimoni subterrani. Fins ara s’han publicat llibres monogràfics de Fullà-Canaletes (26,5 km) i Lachambre (26,8 km), trobant-se en un avançat estadi el que és dedicarà a la cova d’en Gorner.
Volem deixar constància expressa del nostre agraïment a Jerôme Durbet per les facilitats que ens ha donat per la visita en llibertat de la cavitat i a Joan Borràs per la seva autorització explícita per reproduir en baixa resolució els dibuixos topogràfics que il·lustren aquests apunts.

Primer dia (30.05.2015).
José Hidalgo –fotògraf-, Cristina Parra, Montse Roca, i Juli Serrano –fotògraf-.

Seguint amb el nostre afany per aconseguir veure totes les galeries de la Cova Canaletes, vam fer una nova escapada a Vilafranca de Conflent per tal d’entrar-hi dos dies.

El primer dia va ser acompanyats pels amics José Hidalgo i Cristina Parra de la SIE, que no havien estat mai.

En arribar al final de la visita turística, hi ha la sala d’Angkor on fan les audicions musicals. En aquell punt és on saltem la barana i baixem fins als “Tres guardians”.

Aquí  es divideixen les diferents rutes a seguir  i nosaltres anem cap a la Galeria dels Macarrons, Sala d’Amor, Galeria de la Foscor, i com a novetat per a nosaltres, vam entrar a la Galeria inferior del Pou i Galeria de la Mòmia.

La demostrada habilitat del José com a fotògraf, queda reflectida en la grandíssima quantitat de fotos fantàstiques que vàrem fer.
Macarrons
Amor
Momia

...segueix en l'apunt de demà...

Montse Roca i Juli Serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.