dimecres, 3 de juny del 2015

Avenc del Llest (3)

...continua de l'apunt d'ahir...

El pis penjat
És ben conegut que la Galeria Sardy és l'indret més concrecionat de l'avenc del Llest, que fou explorat gracies a una ascensió en escalada per la SIS-CET, i posteriorment fàcilment accessible per una corda que penja en aeri.
Les darreres noticies és que la corda d'accés estava malmesa amb la funda escorreguda i un nus en bell mig per protegir un desgast important. Una noticia sorprenent en un tram totalment allunyat de les parets i per conseqüent lluny de cap fregament.
Efectivament calia cambiar la corda i així ho vam fer, recuperant la corda antiga fins el pis superior, on podia servir per fer de passamà i vam deixar instal·lada una de nova propietat de l'Espeleodijous, que cedim a la comunitat espeleològica.
Observant el delicat pas per accedir a la recent nova galeria SIRE El Prat, continuació lògica de la galeria Sardy, entenem que la corda tradicional de pujada és recuperà per assegurar aquest itinerari on és deuria de generar els fregament que la van perjudicar.
Publicat anteriorment en el blog del GES del CMTerrassa del 23.03.2014
Per assegurar aquest pas, caldrà instal·lar i fraccionar adequadament l'accés, que resta pendent per a una propera ocasió.

Los ojos visibles de Juana Biarnés.
Reproduim un fragment d'aquesta semblança d'una fotoperiodista, pionera de la fotografia "moderna", que publicà un reportatge de l'avenc del Llest el 1953.
Enllaç a l'article complert:
http://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=4838513

Recerca de restes i fauna
Sargantaner gros o sargantana cuallarga (Psammodromus algirus)
Viu a les brolles, a les codines i als boscos esclarissats assolellats. Comú al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Ha estat recuperada a la base del pou i alliberada a l'exterior. (Miquel Nebot)

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per deixar-me participar en la sortida d'aquest dijous sempre és gratificant aprendre i la veritat que ho he passat molt bé sou un grup genials.
    I les fotos magnífiques.
    Salutacions:Francesc Romera

    ResponElimina
  2. No estic gens d'acord en que hi hagi una corda fixe per accedir a "la Sardi". Jo quan hi vaig pujar ho vaig fer per la via d'escalada. Molt mes gratificant i limitador en quan a la gent veritablement interesada a visitar-la.
    Hem semble una barbaritat. A la fi tothom hi podrá accedir, amb el risc que aixó comporta.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.