dimarts, 26 de maig del 2015

Forat de Sant Ou. Gombrèn. (2)

...segueix de l'apunt d'ahir...
Situació
La darrera bifurcació abans d'arribar al Santuari de Montgrony ens condueix per una pista de terra fins el refugi forestal de les Planelles, avui abandonat, tot i que al exterior hi ha taules i un pontet per passar a l'altre costat del rierol. 
Estacionem els vehicles i travessem directament el torrent de Sant Ou pel costat del tancament que cal suposar que te la funció d'evitar la circulació de vehicles no autoritzats. Passem a nivell de l’aigua trepitjant rocs per evitar la mullena.
Un rètol informatiu amb fotos i mapes, ens indica els diferents itineraris. Col Roig, Santuari de Montgrony o Forat de Sant Ou. Agafem la nostra direcció, el camí és ample, en alguns moments força dret, senyalitzat amb marques de color vermell. Anem pel dins del bonic bosc fins que trobem una nova bifurcació a l’esquerra amb un pal indicador. 
Aquest senderó ens portarà ràpidament fins la boca del forat, protegida per unes baranes de fusta que l'encerclen com a protecció. En total hem invertit uns 20 minuts a peu.
Les coordenades UTM 31N - ETRS89 són: X:425021, X:4680095, Y:1502m d'altitud.
D'acord amb el mapa geològic la litologia correspon a calcàries biomicrites del Paleocè.

El Forat de Sant Ou


Restes i fauna

Mesures atmosfèriques
...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.