dimarts, 24 de febrer del 2015

Avaluació de l’impacte de les variacions climàtiques en l’evolució dels coleòpters cavernícoles

Amb l’amiga Valeria Rizzo hem compartit les visites a diverses cavitats a la recerca dels Troglocharinus, aquests coleòpters que trobem colonitzant un bon nombre de cavitat catalanes. Després de la primera etapa aprofundint els estudis filogenètics “cavernícoles” aplicant tecnologies de l’ADN, els seus treballs han anat avançant en el coneixement de la distribució i diferenciació d’aquests coleòpters aprofundint el seu anàlisi.
Ara hem rebut el seu darrer treball en col·laboració amb altres investigadors que inserim en aquest apunt, tot i que l’elevat grau d’especialització de l’article original, ens ha aconsellat precedir-lo d’una recensió més planera publicada en les e-noticies de la Universitat Pompeu Fabra.


Rizzo, V., Sánchez-Fernández D., Fresneda, J., Cieslak, A., Ribera, I. (2015), " Lack of evolutionary adjustment to ambient temperature in highly specialized cave beetles", BMC Evolutionary Biology 2015, 15:10  doi:10.1186/s12862-015-0288-2.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.