dijous, 23 d’octubre del 2014

Forat del Collet de Nas (1)

En la darrera visita del 2.10.2014 al Forat de les Gralles vam estar “interrogant” a un amable ramader que ens explicà que coneixia un forat en el llogaret de Nas. La Dolors i el Toni dies després van anar i gràcies a les bones indicacions rebudes el van trobar, tot localitzant un “spit” a la boca, i per tant calia concloure que ja era una cavitat coneguda, malgrat que no vam saber trobar-hi cap referència publicada.

Novament el 16.10.2014 hi anàrem un grupet de l’Espeleodijous, en aquesta ocasió hi participàvem 10 amics: Dolors Boter, Pere Cantons, José Hidalgo, Jaume Julià, Lluïsa Mengual, Jordi Perera, Josu Riezu, Toni Robert, Antoni Torra i “Víctor”.

L'avenc està situat en un indret singular amb esplèndides vistes, i tot i estar molt a prop d'on aparquem el camí està embrossat i sense visibilitat de la cavitat fins que hi som a la mateixa boca. 

L'accés
Avancem voltant un turó de calcàries devòniques tabletejades amb un fort capbussament, gairebé verticals, que formen una mena de puntal rocós, cal davallar per l'esquerra en mig d'un bosc en fort pendent, procurant acostar-nos a la paret.

"Acabem de parlar amb el Jordi de Nas, i ens ha dit que segons l’avi a qui havia de preguntar, l’avenc que vam fer es coneix a la contrada com a “FORAT DEL COLLET”, així doncs fora bo publicar-lo amb aquest nom. També ha explicat que l’avi, que es diu Braulio Caballero, li ha dit que de joves havien baixat al forat i van trencar algunes estalactites. També comenta que corre la llegenda que els moros tenien una fortificació en aquell indret i que a través de l’avenc, baixaven a buscar aigua a la vall de Ridolaina, la qual cosa lliga amb el que ens va dir el pagés de les vaques, que es deia que arribava el forat fins a la vall" Toni Robert 21.10.2014.

Imatges del Forat del Collet de Nas (1)
Restes i fauna

...segueix en l'apunt de demà...

1 comentari:

  1. El tiu aquest que porta les ulleres a conjunt amb el mono és aquell que el metge li va recomanar esports de risc, amistat perilloses i una mica d'excès en general, oi???
    M'alegra que compleixi tant bé amb la recepta i veure'l a tope!!!
    jajaja

    Abraçadota!!!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.