divendres, 8 d’agost del 2014

Font Estramar -253m. L'accident del 02.08.2014.


El dissabte dos d’agost el company del G.E.Badalona, l'espeleobussejador Jordi Yherla s’accidentà en l’exploració subaquàtica de la Font d’Estramar (Salses – Rosselló), de la que la premsa escrita, webs, i canals audiovisuals han donat força noticies.

Resulta molt difícil, pels que no participem directament en aquestes exploracions d’alta dificultat, valorar correctament l’assumpció del risc que inevitablement afronten aquests pioners. Sabem que tot i l'experiència, preparació i suport tecnològic de darrera generació emprats, es tracta d’un mitjà hostil al límit de les capacitats humanes i per tant només a l’abast dels apassionats que constantment s’arrisquen per eixamplar les fronteres del coneixement.

Per a ells el nostre màxim respecte i admiració, tot esperant que en Jordi és recuperi tan aviat com sigui possible.

A continuació inserim un text que ens ha subministrat l’amic Paco Miret. Es tracta de la narració de les circumstàncies de l’accident realitzada  i publicada al Facebook pels propis companys d’exploració.  


4 comentaris:

  1. La fondària de -253 m subaquàtic en cova, es impressionant, no tenim coneixement de que ningú hagi fet aquesta gesta, almenys a Espanya. algú te informació al respecte? pot ser record d'Europa o del món?

    Esperem la pronta recuperació d'aquest espeleobussejador.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bruno nunes y david saw (fallecido) -286 bushman hole Sudáfrica.

      Elimina
  2. Al final, va acabar satisfactòriament. Es un esport de risc i només per apassionats d'aquesta especialitat. Ànims i a recuperar-se aviat.

    ResponElimina
  3. Es la immersió mes profunda feta a Europa, si hi afegim que la punta esta gairebé a 1.000 m de penetració...ens podriem plantejar si no es la major immersió en cavitat feta mai.

    a millorarse, Jordi.

    Ferran Marquès

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.