divendres, 20 de juny del 2014

Accident a -1000. Rescat finalitzat a l'onzè dia.


Roda de premsa extraordinària, dijous 19.06.2014 a les 13:30h 
Readaptació de la traducció a l’italià de  Leda Monza
Conferència de premsa a la qual van assistir entre d'altres Norbert Heiland, president del Socors Alpí de Baviera, Klemens Reindl, director de l’Intervenció de Socors, Joachim Herrmann, Ministre Bavarès de l'Interior, i també els representants dels socors croat, suïs i italià.

Joachim Herrmann: "Va ser una intervenció per a la qual no hi havia una pauta d'acció predeterminada. El pla s'ha desenvolupat i adaptat a les necessitats del moment". .
"Aquesta administració té la intenció estudiar amb el Socors Alpí Bavarès la possibilitat de potenciar la Secció del Socors Espeleològic". "L'entrada a la Riesending-Schachthöhle a partir d’ara està prohibida i només és permetrà per a fins d'investigació".
Reindl informa que el ferit es troba ara a l'hospital. "És en bones condicions, donades les circumstàncies".  La fase final del rescat es va retardar deliberadament per uns moments per permetre que els equips de rescat i Johann Westhauser poguessin controlar la gran eufòria creada.

En Untersberg s’havien reunit els millors equips de rescats procedents de tot Europa. "Ha estat una tasca gegantina", diu Klemens Reindl. En total s’ha alternat en la cavitat prop de 200 socorristes i 728 és el total de persones que han participat en el rescat.

Dotze hores és el temps mitjà per sortir des del punt on es va produir l'accident; impensable per a un ferit de gravetat, va dir el coordinador del rescat.

Encara Klemens Reindl: "Fins diumenge passat, mai podríem imaginar una intervenció d'aquest volum, però ha tingut lloc".

Darko Baksic, Socors Croata: "Estem contents que Johann hagi estat rescatat. També estem satisfets amb la col·laboració entre tots els equips que han participat i esperem que en el futur, aquest tipus de cooperació sigui sempre possible "

Roberto Corti, Socors Italià: "Hem superat les barreres de l'idioma, així com també les diferències tècniques i vam ser capaços de dur a terme una intervenció positiva." 


Andy Scheurer, Socors Suïs: "Érem com una gran família, tothom va ser solidari i units per l'objectiu comú. Em va semblar tot molt impressionant ".

Markus Schfheutle, Socors Austríac: "Els companys més forts, els que no es descomponen davant de res, tenien llàgrimes als ulls" Explicant això Markus estava profundament commogut.

En aquest punt hi ha hagut molts aplaudiments espontanis dels assistents a la conferència de premsa i de tots els socorristes.

Heiland Norbert: "Un fort esperit de solidaritat ha unit als integrants de tots els equips internacionals i ha fet possible una acció de espeleosocors que mai s'havia fet fins ara."

Norbert continua, "han escrit un capítol en la història del Socors Alpí d’ Untersberg." Fins ara sempre havia pensat que una operació de rescat d’un espeleòleg ferit a 1000 metres de profunditat no hauria estat possible.”

Cal esperar a que tots el socorristes hagin sortit de la cavitat i puguin ser transportat fins la vall. Només en aquest moment tota la intervenció de rescat és podrà considerar finalitzada.

Heiland Norbert: "El ferit ha arribat a l'hospital, el nostre objectiu ha estat plenament assolit"

Un espeleo-fotògraf expert en la Riesending-Schachthöhle diu: "Els equips de rescat han fet meravelles" - "L’operació és comparable a una expedició a l'Everest, però en profunditat i a Alemanya"




1 comentari:

  1. Ha estat una tasca ingent i hem de felicitar a tots els integrants dels equips d'espeleosocors. Ara només queda la recuperació del ferit.
    Per altra banda, la part negativa és el tancament de la cavitat per part el govern bavarès, fruit, segons el meu pare, de la ignorància. Sense ser gaire coneixedor de l'espeleosocors, crec que un rescat a les parts fondes de qualsevol gran cavitat presenta les mateixes o més dificultats (podeu pensar en un rescat a Arañonera, Sistema Badalona, Meyodiya...). Per aquesta regla de tres s'haurien de tancar totes, i espero que això no doni idees als nostres polític...

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.