dimarts, 13 de maig del 2014

No havia estat mai a Lachambre! (2)

... segueix de l'apunt d'ahir...

Un número monogràfic d’una revista fa goig.... però cal reconèixer que un llibre encara fa mes. Ja fa temps que en Borràs i els seus col·laboradors del Conflent Spéléo Club de Prada tenen preparat un nou llibre, dedicat monogràficament a Lachambre i que, pel que sembla, no surt per manca de pressupost. Esperem que aviat es solventin  aquests problemes econòmics i puguem gaudir d’aquesta nova publicació amb el desplegament fotogràfic que els fotògrafs i els equips digitals d’avui dia es poden permetre, molt superior al del monogràfic del 1986. Es parla d’una obra d’unes 300 pàgines amb 880 fotos i un tiratge de 1.500 exemplars que podria costar uns 30 euros.

També cal esperar aquest llibre amb impaciència per veure quins trams nous de topografia s’han afegit durant aquests anys o, mes aviat, com a quedat la nova topografia perquè, que millor entreteniment pel Col·lectiu Conflent Subterrani que repetir-la tota sencera? (veure: EspeleoCat núm. 10 del 2013) amb un recorregut en expansió que fa un any ja havia assolit  25,6 Km i que a hores d'ara probablement ja s'equipari a Fullà-Canaletes com a principals complexes subterranis catalans.....

Mentrestant, aquí, a prop de Vilafranca del Conflent, a la Catalunya Nord, sota una petita superfície tenim tres coves quasi juntes, amb diferents graus de protecció i tancament, que totalitzen nogensmenys de  70 Km de galeries amb tota mena d’atractius geològics, grans sales, llacs i un extraordinari ventall de formacions que satisfaran durant molts anys als espeleofotògrafs mes exigents.

Text i fotos: Jordi Lloret i Prieto

1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.