dilluns, 6 de gener del 2014

San Agustin 2013, fins els -1.545m

Al febrer 2013 un equip d'espeleòlegs i espeleosubs realitzen una campanya al mexicà Sotano de San Agustín durant 7 setmanes.
Durant l'expedició, s’exploraren més de 2 km de galeries seques i el sifó final s’aprofundí 81 m, el que fa del Sistema Huautla la cavitat més profunda en l'hemisferi occidental amb  -1.545 m. 
Avançament del vídeo de Mark Sims, Chris Jewell, Adam Walmsley i Rich Hudson



Presentació de PowerPoint convertida en vídeo de la reunió UT Grotto – del 17.04.2013 
“La xerrada d'aquest dimecres és un veritable plaer, ja que escoltarem a un orador convidat de l'estranger . Chris Jewell, del Regne Unit , Compartirà les aventures de la recent exploració va establir el Sistema Huautla com la cavitat més profunda en l'hemisferi occidental amb els seus 1.545 m. de fondaria”

Un total de sis immersions s’efectuaren al sifó 9 per part de Jason Mallinson i Chris Jewell . A la primera immersió Jason va arribar als -30 metres amb visibilitat dolenta . En la següent immersió Chris va arribar fins als -48 metres , abans d'ascendir a la superfície en una galeria aèria , després de 250 metres . Explorà un tub ascendent de fang al voltant de 30 metres . A la tercera immersió Jason tornar a aquesta secció amb una corda, però tots els conductes estaven tancats. La següent immersió la van realitzar Chris i Jason junts, progressant pels costats oposats de la galeria, en un intent de trobar la principal continuació sota l'aigua.  Jason trobà una galeria que condueix fora de la zona per l'esquerra, els dos espeleobussejadors van continuar fins als -60 metres. La immersió final fou realitzada per Jason , que progresà en aquesta galeria fins als -81 metres, que suposava el límit del trimix utilitzat  Aquesta immersió definitiva s’aconsegueix un punta a 440 metres dins d’aquest col·lector.del sifó 9.



Per obtenir més informació sobre l'expedició, podeu fer un cop d'ull a la pàgina de facebook en https://www.facebook.com/CaveDive.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.