diumenge, 29 de desembre del 2013

Navegació subterrània a Özkonak Yeraltı Şehri

Un lector que projecta fer un viatge per la Capadòcia, ens pregunta quina és la ciutat subterrània que permet una visita “turística” amb navegació per una part inundada.

No sabem si aquest és un atractiu visitable en diversos indrets, en tot cal us presentem una possible opció en la Özkonak Yeraltı Şehri

Certament la Capadòcia és tracta d’una regió històrica situada a Anatòlia, l’actual Turquia, que es caracteritza per posseir una formació geològica extraordinària, declarada Patrimoni Històric i Cultural de la Humanitat per la UNESCO des de l’any 1985.
Les seves ciutats subterrànies, creades pels habitants de la zona, aprofitant les característiques dels materials tobacis fàcilment excavables. Utilitzades per protegir-se de les continuades invasions constitueixen uns veritables laberints amb diversos nivells. Encara avui no se sap amb exactitud el nombre de ciutats subterrànies de les quals disposa la regió. Tot i que, fins al moment, se’n coneixen quaranta, tan sols sis estan obertes i adaptades per a la seva visita turística: Tatlarin, Derinkuyu, Ozkonak, Mazi. Kaymakli i Gaziemir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.