dissabte, 21 de desembre del 2013

Mesurant amb el mòbil?


Dia a dia les aplicacions pels cada cop més populars telèfons intel·ligents i les seves Smart Tools, van conquerint àmbits tradicionals d’altres aparells específics. El posicionament GPS amb imatge de localització ja és un clàssic que dona resultats cada cop més acurats.  

Avui fem referència d’altres utilitats de mesura: distanciòmetre, clinòmetre, brúixola, amb la interessant prestació de poder superposar interactivament i en pantalla (via el seu sensor fotogràfic) la trajectòria mesurada sobre la imatge observada.
Caldria testejar-los per comprovar-ne la seva aplicabilitat en les tasques d’espeleo-topografia... el que és segur que aquestes eines inicien una sèrie, que potser amb les successives versions, venen per revolucionar els instruments tradicionals... i espero que tots ens sortim beneficiats ja que la majoria d’aquestes aplicacions son gratuïtes o de baix cost.

Vídeos demostratius (selecció de les que podreu trobar a la web):










3 comentaris:

  1. Home, si toquem de peus a terra, veurem que el problema principal d'aquests aparells és que en el moment que et fiques en un forat et quedes sense cobertura, amb lo qual el seu servei queda reduït a portar un trasto més a sobre sense cap utilitat aparent.
    Kiku

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment creus que per calcular la distància, i la inclinació, necessites cobertura?
      Jo ho he provat a casa amb un interior, sense wifi, ni GPS actiu, ni 3G ni tarifa de dades i et puc assegurar que funciona, tot i que encara no l'he calibrat per avaluar-ne la precissió.
      Potser que ho pensem una mica i primer de tot ho provem abans d'opinar sense cap experiència...
      Com be diu l'autor de l'article cal estar amatent a les succesives versions.
      Gràcies per mantenir-nos al dia amb tanta informació de qualitat.
      Andreu Rosat

      Elimina
    2. Naturalment, tens raó, per utilitzar-ho no cal disposar de cobertura, però es dóna la circumstància que en el meu dispositiu em surt un missatge que m'informa que no disposo de cobertura GPS ni Wifi, amb lo qual la calibració és aleatòria. Pot ser correcta ho poder no. Per altra banda mentre aquests aparells no disposin de més durada de bateria, poc profit en podem treure.
      Kiku

      Elimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.