dimarts, 12 de novembre del 2013

Serres de Cardó i del Boix (1)

Dediquem els tres dies de Tots Sants a fer una mini visita a les terres de l’Ebre.
Fem estada a l’estació de tren de Benifallet, convertida en Alberg / Pensió / Càmping dins de la ruta de la Via Verda. Un lloc molt agradable, tant per les persones que ho porten, com per tot l’ambient ciclista i excursionista que s’hi respira.

Primer dia: AVENC BOCA DE FOIX
Coordenades
X 293351
Y 4534363

Com a detall per arribar mes fàcilment, des que ens desviem de la carretera de Tivenys a Benifallet fins que arribem al pk de l’avenc, hi han 4,8 km. És important tindre en compte la casa en runes del Mas de Mancebo, de pedra vermella i la cisterna en forma de cúpula, perquè es molt bona referència.

Aquest és un avenc que ens va sorprendre molt gratament.
El fàcil pou d’entrada de 30 m va a parar a una saleta amb formacions i una colada vermellosa i que es divideix en dues vies. La més curta queda a -35m i té algunes formacions, però la que ens porta a -40m es molt destacable justament al final.
Uns forats en un fals terra, amb columnes i banderes, ens porten a descobrir unes formacions molt curioses i unes colades, amagades en una petita gatera.
Sols afegir que al pou d’entrada hi ha bona instal.lació de capçalera, però no vàrem veure cap altre spit o parabolt a la resta del pou, i certament, hi ha llocs que seria molt recomanable.

Ens ha agradat aquest avenc, es fàcil d’arribar i molt maques les formacions que hi trobem.

Fotos: Juli Serrano
Text: Montse Roca

...segueix en l'article de demà...

2 comentaris:

  1. Hola:
    si no recordo malament farà dos anys més o menys vam anar un grup d'espeleo club Tortosa i vam ficar parabolts a l'entrada i una mica més avall on el pou s'obri un ancoratge amb cadena inox i amb això tenies una entrada força neta, potser el problema és que algú abans a fet calaix amb l'instal·lació.
    fotos d'aquell dia: https://plus.google.com/photos/115666972964402656342/albums/5570611621055779969

    ResponElimina
  2. Boniques Fotos Nois, Una Abraçada.

    Xavier

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.