dijous, 31 d’octubre del 2013

El forat del CEM

Tot seguit de la visita del grup d'espeleodijous a les cavitats de la pedrera de Can Rigol (24.10.2013) en Jordi Perera ens proposa donar-li una ullada a un forat que tenia localitzat feia temps i que no hem sabut trobar en els catàlegs. La boca està clarament identificada amb les sigles CEM que evidentment deuen de correspondre als seus descobridors.

És una petita cavitat. Un accés en forma de gatera vertical i una saleta en la seva base, que deuen totalitzar com a molt 15 m de recorregut... però extraordinàriament reomplerta de fileres de concrecions, unes veritables cortines. Com que la seva alçada és prou reduïda, cal anar gatejant i amb cura de no trencar res, que no és gens fàcil. Entre el reixat de concrecions s’ha obert un forat per poder endinsar-se un parell de metres, tasca realitzada pels anteriors exploradors, fins que veient que la cavitat no sembla que tingui més continuïtat han tingut el bon criteri de no continuar obrint pas. No obstant això, el terra està sembrat de fragments de concrecions.

En el conducte d’entrada hi ha una estretor vertical suficientment restrictiva com per posar en dificultat la sortida d’un company, que només aconseguí alliberar-se després de rebaixar “al martell” un parell de centímetres d’un bony empipador.

Esperem que l’esperit conservacionista que cada cop més domina en l’ambient espeleològic sàpiga respectar aquesta petita capella de flors de pedra.

 Alhora que donem l’enhorabona als seus descobridors, ens agradaria conèixer qualssevol informació complementària.


1 comentari:

  1. Hola Víctor sóc un humil seguidor de la teva pagina i m'ha fet molta gràcia de veure aquestes imatges que les vaig veure fa 10 anys i veig que encara segueix potable per la facilitat comunicació que té però he de retreure que per a aquest tipus de cavitats no s'hauria de donar el lloc tan exacte perquè ja saps que dóna peu a que la gent vulgui emportar-se un petit record.Yo no sóc ningú per dir si està bé o malament però és que ens quedarem només amb les fotos de Fèlix i les vostres.No t'ho agafis malament només és un suggeriment. atentament Francesc Romera

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.