diumenge, 29 de setembre del 2013

XXIV Jornades SEDECK. Moraira 2013 (6)


Dissabte 14.09.2013
Hidrogeología de la plana de Benissa, últimas investigaciones realizadas en la surgencia del Moraig (2013)
Juanjo Rodés, Enginyer de mines de la Diputació d'Alacant.
S’ens dubte aquesta fou la presentació més interessant, per la singularitat del sistema marítim del engolidor de Toix i la surgència del Moraig. Una mena de Katavothre on l’aigua marina s’endinsa al massís i de nou surt a la mediterrània, 30 kilòmetres més lluny, havent disminuït lleugerament la seva salinitat. Tot apunta a relacionar-ho amb un gran reservori alimentat per les aigües de pluja, el que provocaria per diferencies de densitat aquesta important circulació. Es un sistema, encara no totalment conegut, tot i els importants estudis realitzats, i els que actualment estan en curs per diverses institucions. Certament que el millor coneixement del funcionament d’aquest important aqüífer ajudaria a perfeccionar la racionalitat de la seva explotació, element fonamental per l’abastiment d’aquesta regió costanera.

Inserim un article publicat en el butlletí de la SEDECK 4 (2003)
La intrusión marina en el sistema de cuevas Moraig-Toix


Diumenge 15.09.2013
Passeig marítim per la costa escarpada de la Marina Alta.
En aquesta excursió a part de gaudir d'un esplèndid dia, vam poder observar la geologia costera, tot recordant les pesqueres de cingle, constatant la invasió urbanitzadora, i veient diverses boques de cavitats.

... segueix en el post de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.