dissabte, 21 de setembre del 2013

Tsingy de Bemaraha

Els tsingy o pinacles de roca calcària, son uns rasclers extremadament afilats que tenen la seva màxima expressió en la reserva natural integral de Tsingy de Bemaraha a Madagascar. Tant per la seva singularitat geològica com per la rica fauna en la que destaquem els lèmurs, han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1990.
 Tsingy és una expressió onomatopeica malgaix que fa referència al so dels pinacles quan se'ls colpeja, semblant al d'una campana i significa “on no es pot caminar descalç".
D’aquest paratge tan singular ja hem fet referència en d’altres ocasions, però avui ens plau tornar-hi per inserir un interessant treball que caracteritza aquest relleu i apunta el seu origen geomorfològic que contràriament a la creença de que es deu a la dissolució per la pluja, considera que és el resultat de l’evolució i ensorrament de cavitats subterrànies preexistents.


Article anterior a l'Espeleobloc: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.