dimecres, 11 de setembre del 2013

Fent Via

Un nou 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, aquest cop amb la presència efervescent de la Via Catalana arrelada en la voluntat popular d’avançar en l’enfortiment del compromís irrenunciable de ser plenament qui som, pacíficament, i respectant a tothom. 

Es clar que aquest bloc no és un punt de reflexió política, però és inevitable que els que el fem tinguem les nostres opinions i desitjos i si cal els manifestem lliurement.
L'Espeleobloc, tot i les nostres migrades capacitats, no deixa de ser una espurna més en el seré avanç cap l'afermament d’una plena consciencia de qui som, quin és el nostre territori, i que vol el nostre poble al que tant estimem.
Aquest camí no el fem sols, centrant-nos només en les pàgines no oficials presents a la xarxa, tenim al nostre costat les webs de l’Associació Catalana de Bioespeleologia, de la  Bibliografia Espeleologica, del molt interessant Espeleoíndex, de Sarawak, de la recent Catalunya Subterrania, i de tantes altres pàgines de clubs catalans i d’altres terres germanes, que no tant sols utilitzen com a pròpia i irrenunciable la llengua catalana en les seves pàgines, sinó que van bastin dia a dia l’edifici cada cop més sòlid del coneixement del nostre mon subterrani.  
Recordem aquell final profètic de l'Indesinenter (1949) de Salvador Espriu:
"Caldrà que digui
de seguida prou,
que vulgui ara
caminar de nou,
alçat, sense repòs,
per sempre més
home salvat en poble,
contra el vent.
Salvat en poble,
ja l'amo de tot
no gos mesell,
sinó l'únic senyor"

Gracies a tots els que ens acompanyeu en aquest viatge! 

7 comentaris:

  1. Molt bo el post d'aquesta diada en aquest blog aglutinador de tots els temes que interessen siguin o no del pais, temes exposats en la nostra llengua. La espele catalana continua fent via.
    En aquesta jornada també un record als precursors catalans de la nostra historia espeleològica i a tots els que no es troben entre nosaltres.
    Salut i espele ! Visca Catalunya !
    Milio.

    ResponElimina
  2. Visca Catalunya Lliure........i a seguir fent espele
    Tere i Miquel

    ResponElimina
  3. Molt bo l'article d'avui, i adient a la nostra Diada Nacional. Bona pensada la analogia amb la marxa de la Llibertat, es bo tenir memoria de la lluita constant del poble Català per les seves llibertats.
    Practicant el nostre esport, trescant el territori i publicant en la nostra llengua els espeleolegs també fem país.
    I com el video del post fins i tot els veins mal avinguts es donem la mà per la nostra terra, i lluitem per un futur millor.

    Enric P.

    ResponElimina
  4. M'adhereixo totalment tant amb el contingut de l'article d'avui, Diada Nacional Catalunya, com amb l'esperit de l'Espeleobloc des del seu primer dia. És una excel·lent manera de fer país mitjançant l'espeleologia.
    Ànims i endavant!

    Salvador Vives i Jorba

    ResponElimina
  5. Vam participar en la Via Catalana a l'Alguer, ara mateix acabem de tornar de Sardegna.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.