dimecres, 24 de juliol del 2013

Mina del Turó de Roquetes


Tot aprofitant el matí del dijous 18.07.2013 el grupet del dijous van anar a donar-hi una ullada a un forat que el Jordi en les seves passejades per Collserola havia localitzat ja feia temps. 

Es tracta d’una petita explotació minera, probablement de ferro/baritina situada al Turó de Roquetes (Barcelona) a les coordenades GPS UTM ED50 X0430756, Y4589382 Alt.299m.

No coneixem quin és el seu nom i agrairem qualssevol informació al respecte. Probablement ha estat la seva situació al costat mateix de la pista que ha propiciat que s’hagi convertit en un cau de deixalles. Especialment la sala inferior on s’acumulen bidons que deurien llençar-se en un estadi anterior ja que l’obturació, del pas estret d’accés, ara no té el diàmetre suficient per empassar-se'ls.



7 comentaris:

  1. Siempre se ha llamado la cueva de felipe ya que hace años vivía allí este señor cuando yo era pequeña

    ResponElimina
  2. Recordo que als anys quaranta, quant erem nanos, hi anavem. Crec que encara tinc troços de baritina d'aquells temps. Desconec si tenia algun nom. Nosaltres l'hi deiem: lamina...
    Salut

    ResponElimina
  3. Por esa boca solo hay una galería. En el suelo hay un agujero por el que, con una pequeña desgrimpada algo expuesta, se llega a una pequeña estancia sin nada remarcable. Más abajo de la montaña, encima de la font de canyelles, hay unas cuantas bocas más. La más larga de estas minas tiene 124 metros pero ninguna de ellas se comunica con la mina que tú comentas. Saludos!

    ResponElimina
  4. muchas gracias, me gustaria poder hablar contigo acerca de las otras minas de collserola

    ResponElimina
  5. Buenas! Si quieres saber cualquier cosa más, escríbeme a jordisoriax@hotmail.com. Hasta pronto!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.