dilluns, 1 de juliol del 2013

Forat del Miquelet. Freser (2)

...segueix del post d'ahir ...

Des d’Ogassa ens van dirigir a Sant Martí d’Ogassa per pujant pel camí del Taga anar a Forat del Miquelet. Uns 350 m de desnivell, en forta pujada, però coneixent que hi ha una pista per 4x4 ens vam apropar al llogaret de Vesseganya, esperant que l'amabilitat dels ramaders ens facilités la seva utilització.

Bé tot i la cordialitat de la conversa van anar apareixen tot un seguit de dificultats. Que tenen de pujar les vaques i en alguna ocasió algú els ha bloquejat el camí deixant els cotxe en la pròpia pista. Que si la gent veu els vehicles al dia següent tothom vol pujar-hi amb el seu.  Que en tot cas, podem pujar a peu, i en un sol vehicle el material. Que si podríem anar a veure una altra cavitat “propera”...etc. etc...  Arribats a aquest punt els hi donem les gràcies i els diem que ja pujarem a peu des de Sant Martí.

Aleshores surt una altra dificultat: "hi ha caigut una gran llosa que no podreu treure i que tapa l’accés al forat, potser és un problema per a vosaltres, però ha estat una sort per tal que no se’ns caiguin els animals... i n’hi ha una de molt grossa, a punt de caure..." 

Cal entendre-ho? La cavitat s’obre en mig de la seva pastura tradicional, i l’obertura sobtada del forat els hi representà un problema i les visites dels espeleòlegs una freqüentació poc estimada.



Després de comentar-ho entre tots nosaltres decidim re-orientar els nostres objectius i deixar per una altra ocasió la comprovació de si les “condicions” actuals, impedeixen l’exploració del Forat del Miquelet. Serveix-hi d’avís per qui hagi previst una visita, i si algú hi va, els agrairem que ens expliquin com els ha anat.

Selecció de blogs catalans amb resenyes del Forat del Miquelet:


...segueix en el post de demà...

2 comentaris:

  1. hace un par de meses fuimos y nos encontramos la entrada derrumbada,destapamos un poco y el acceso es posible pero muy inestable y con posibilidad de mas derrumbe.Almuerzo y nos fuimos a Rialb a matar el gusanillo.

    ResponElimina
  2. Feia temps que aquesta cavitat, per la seva situació geografica, la trobaba biologicament mol interessant: vaig estar fa uns dies amb Jordi Thomas, i per arribar vam reseguir el cami que puja al Taga, cami costerut i feixuc, tenim en compte que portaben cent metres de corda: dos hores llargues de pujada des de l´ermita de Sant Martí d´Ogassa (1333 m) fins a la cavitat (1965 m.)Vaig trobar una cavitat morfologicament mol semblant a Les Encantades del Puigmal (encara que aquesta vertical)potser per la similitut del material en que está excavada.Vaig situar varies trampes permanents per capturtar fauna, i en un temps prudencial tornaré a recogirles. La boca está en una situació força precaria: la entrada es un laminador vertical mol estret, entre la pared i un bloc bastant gran despres de l´embut de l´esfondrament. Aquest bloc ha caigut recenment, ja que baix del bloc surt una corda fixa atrapada per la pedra. Si aquest bloc es belluga o cau tan sols deu o vint centimetres imposibilitará el pas. Floren.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.