dissabte, 22 de juny del 2013

La Cueva del Reguerillo, una topografía temàtica

Avui us presentem una topografia modèlica. Una representació en planta de la cèlebre cova madrilenya del Reguerillo, escola d’una generació d’espeleòlegs locals on també han fet incursions els espeleòlegs catalans.

Ens agrada particularment la seva realització destacant els continguts mes rellevants, amb una clara representació i un dibuix excel·lent. Un document per detenir-se en multitud de detalls que sintetitza perfectament. La base topogràfica és obra del S.E.C.E.I. (1981) i la tematització i confecció final correspon al grup Guías de Espeleología y Montaña GEM. Agraïm especialment a Jose Úbeda la seva amable autorització per reproduïr aquest treball.

Primer extractem uns fragments i després trobareu la imatge complerta ampliable i “navegable” per tal que pogueu veure-la amb la seva integritat.


Mapa navegable


Aprofitem per incloure unes pàgines extretes de Mundo Subterráneo, publicades per ENRESA, Empresa Nacional de Residuos Radiactivos S.A. el 1994.
“... actualmente la cueva del Reguerillo esta cerrada para protegerla de los actos vandálicos que se muestran en las fotografías. Costó 14 años que la administración se concienciará sobre esa cuestión y la Comunidad de Madrid se ha gastado más de 100.000 € de dinero público en arreglar los desperfectos causados en los cerramientos por nuevos actos vandálicos hasta que, finalmente se han soldado las puertas y ya no es posible acceder de ninguna manera...” Jose Úbeda

Finalment inserim un interessant estudi encapçalat pel prestigiós Trino Torres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.