diumenge, 16 de juny del 2013

Caveman 3000

Des de l’aparició dels frontals per espeleologia amb gran potencia lumínica, liderats pel molt fiable Scurion, aptes tant per visualitzar grans espais i com a focus per fotografia, han anat apareixen “clonics” més o menys lograts: croates, burgalesos, etc.


Ara procedent de NaturalShine de Gavà apareix una nova oferta que dintre de la gamma alta ofereix un raonable equilibri de preu-prestacions. Gràcies a la seva impressionant estanquitat fins a 60m que convé també pels espeleosubs, veiem que l’oferten els companys de Freàtic, i creiem que això, ja representa una garantia de distribució propera i seriosa.
El paquet complert


http://freatic.com/product.php?id_product=385

Confiem que en breu, podrem oferir-vos informació de primera ma, sobre el seu comportament pràctic sota terra i sota l'aigua.

14 comentaris:

  1. Interesant, a falta de provar-lo es clar!!,trobo algun error de disseny. Per exemple el connector que es una mica gran, s’haurà de posar a dins del casc no? a les hores haurà de estar posat al espai de seguretat dels casc per esmortir els impactes cosa que crec que no es una opció. Per tant haurà de anar a fora i això no crec que sigui molt òptim. Després si les exploracions duren mes de un dia, necessitarem una o mes bateries extres, per tal de poder garantir la estanquitat, han fet que no es pugui treure la bateria de dins de la carcassa, però a les hores per canviar-la la hem de desmuntar del casc... una mica incòmode a dins de una cavitat no creieu. Potser li podem fer una brico encara que perdem la possibilitat de submergir-lo. De totes formes tot això es una opinió personal i sense haver-lo provat encara. Espero aviat provar-lo.
    Salutacions Pere

    ResponElimina
  2. Les dades tècniques de la fitxa són contradictoris i irreals el que em porta a desconfiar. Seria bo que empiezaran per fer bé el catàleg per poder opinar abans de comprar.
    Salutacions Josu

    ResponElimina
  3. Hola sóc posseïdor d'un d'aquests en principi, bons frontals, i Efectivament el connector és gran, amb casc antics, amb espai suficient, no ha de ser un problema no així amb els nous models que ja benen farcits de poliestirè expandit, tot i així segur que es pot encaixar la connexió sense comprometre molt més la seguretat que amb els forats per instal · lar el nostre frontal de qualsevol marca, l'acabat és bo, la robustesa molt bona, la presentació excepcional i amb el que per a mi és un valor afegit, és apte per a busseig, la meva altra passió i fet aquest que em va fer decantar per aquest model, l'inconvenient de la substitució de la bateria és perfectament salvable amb una cosa tan simple com substituir les dues femelles d'origen per 2 palometes que podrem adquirir en qualsevol ferreteria o anclandolo al nucli amb brides de plàstic d'ela, fàcilment cortables i substituïbles amb la nova bateria, com no tot van a ser virtuts, els 3200 Lm anunciats em semblen una xifra moooolt optimista, a falta d'una comparació més científica, a simple vista en una cambra fosca i comparant amb el model 700 d'una altra conacida marca suïssa jo no arribo a veure la diferència de 2500 Lm que em sembla que seria abissal o com a mínim molt notable, quant a servei tecnic, recanvis, etc. juga a favor seu que el distribuïdor esta a Gava (Barcelona) el que en principi a mi ja em sembla una comoditat.

    Xavier

    ResponElimina
  4. Xavier, sobre el tema de la intensitat lluminica, crec que t'has confós entre lumens i lux. El fabricant no anuncia 3200 lumens, sino 3200 lux a 1 metre.

    Els lumens i els lux son conceptes diferents, a nivell d'utilització real es molt millor parlar de lux que de lumens. Per dir-ho barroerament, els lumens mesuren la quantitat de llum que surt del LED en totes direccions i abans de pasar per les lents, reflectors,vidres etc, En canvi els LUX mesuren la quantitat de llum que arriba sobre una superficie a una distancia determinada, es a dir quan es parla de LUX sempre s'ha d'especificar la distancia a la que s'han mesurat.

    Per que es mes interessant parlar de LUX que de lumens? doncs per que els LUX son la llum real que reben les uperficies que volem veure, un cop aquesta ja ha passat pels reflectors, optiques etc, dos LED que emiteixin els mateixos lumens en origen poden obtenir resultats en LUX mot diferents en funció dels reflectors i optiques utlitzats.

    El que fora bo seria que tots els fabricants donguessin les caracteristiques en les mateixes unitats, per exemple LUX a 1m, i aixi es podrien comparar facilment els productes.


    Josep Guarro
    Freatic Sports SL
    http://freatic.com

    ResponElimina
  5. Hola Josep: gràcies per la resposta pero penso que el que esta errat ets tu o el manual d'instruccions del fabricant te una errada tipogràfica doncs en el propi manual d'instruccions del fabricant del que aqui una miqueta mes amunt, en tens copia, a la linea nº 10, parla mooolt... clar, diu: total 3200 Lm. que el frontal que ens ocupa no dona ni de conya i en tot cas ahuria d'aclarir que Lm son Lux/m2.

    Cordialment.

    Xavier

    ResponElimina
  6. Hola Xavier, a les caracteristiques (fitxa tècnica del producte), hi diu el següent:

    Il·luminació (lumens/m2): 3200lux (densitat lumínica visible, a 1 metre de distància a 4,2 VDC)

    Aixó ho pots veure tant a la nostra pagina de freatic, com a la de Natural Shine:
    http://freatic.com/product.php?id_product=385
    http://www.naturalshine.eu/index.php?option=com_k2&view=item&id=147:caveman_3000&Itemid=117

    Però tens raó en que al manual en PDF hi ha una errada, doncs sols dius 3200lm..ho posarem en coneixment del fabricant per que ho rectifiqui.

    Josep Guarro
    Freatic Sports SL
    http://freatic.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Josep, ja et dic que soc poseidor d'una unitat i per devant de tot crec que son innecesaris del tot 3200 Lm, però cal cuidar al que s'anuncia doncs personas com jo, ignorants del tot en el tema que ens ocupa, poden pensar que 3200 Lux, son equivalents a 3200 Lm al llegir l'especificació al manual i no poder evitar de sentir-se desenganyats de la compra feta.

      Salut.
      Xavier

      Elimina
  7. Acabo de comentar aquest assumpte amb Natural Shine i corregiran el manual en breu, per que hi consti el mateix que hi diu a la fitxa tènica, es a dir:

    Il·luminació (lumens/m2): 3200lux (densitat lumínica visible, a 1 metre de distància a 4,2 VDC)

    Josep Guarro
    Freatic Sports SL
    http://freatic.com

    ResponElimina
  8. Gràcies Josep, ja et dic que soc poseidor d'una unitat i per devant de tot crec que son innecesaris del tot 3200 Lm, però cal cuidar al que s'anuncia doncs personas com jo, ignorants del tot en el tema que ens ocupa, poden pensar que 3200 Lux, son equivalents a 3200 Lm al llegir l'especificació al manual i no poder evitar de sentir-se desenganyats de la compra feta.

    Salut.
    Xavier

    ResponElimina
  9. Hola Xavier, personalment crec que els de Naturalshine han tingut força cura en deixar ben clar el tema de la intensitat luminica, pocs fabricants trobaràs que donguin una informació tant clara com la que posen ells a la fitxa tècnica on en comptes de especificar uns "generics" lumens (que es molt dificil de comprovar si son certs o no per l'usuari) indiquen els lux a 1m (facilment comprovables amb un luxòmetre) i fins hi tot especifiquen a quin voltatge es donen (4,2v) aquests lumens, es a dir amb la bateria carregada. Altres fabricants no donen tanta informació ni de bon troç. Deixant a banda el petit error tipografic que ja estan a punt de corregir en el PDF.

    Una altra cosa es que aquestes dades tècniques siguin enteses o no per tothom, aqui entra una mica el comerç on hagis adquirit el teu frontal, que jo entenc que t'haurien d'haver deixat clar aquest tema dels lumens i els lux quan vas fer la teva compra.

    Salut

    Josep Guarro
    Freatic Sports SL
    http://freatic.com

    ResponElimina
  10. Doncs va ser el propi fabricant Josep, tot i que estic segur que no va actuar de mala fe, doncs per altres llums que li he comprat quan era establert a castelldefels tant submarines com per anar en bici i han tingut resultats excepcionals i un servei tècnic inmillorable, tal i com ja faig referència mes amunt en aquest mateix article i te moltes altres qualitats de las que faig menció també, aixi com la teva rápida resposta al comentari i el temps de reacció del fabricant en esmenar l'errada, conjunt de fets aquests que compensen sobradament l' inebitable decepció inicial.

    Ens veiem sota l'aigua o sota terra o sota les dues coses, venga Salut

    Xavier.

    ResponElimina
  11. Eeeep aixó si amb un Caveman 3000...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fet ! però ara no caic quin Xavier ets :-) potser X.M.G. ?

      Josep Guarro
      Freatic Sports SL
      http://freatic.com

      Elimina
  12. El mateix, Josep, el mateix :-)

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.