dimarts, 18 de juny del 2013

Assaigs amb el CROLL del 2013

Amb aquest mateix bloc vam referir-nos a les novetats de material Petzl per aquest 2013. http://www.espeleobloc.blogspot.com.es/2012/09/bloquejadors-petzl-pel-2013.html
Dintre del segment de bloquejadors el de pit, el típic CROLL, també s’ha reduït de mida i pes i alhora reforçat amb una placa d’acer per reduïr el desgast pel lliscament de la corda. Aparentment una bona evolució, però fa poc que es difongué un assaig e la SNS CAI que considerava que l’aparell s’havia afeblit i per tant calia entendre que s’havia disminuït la seva seguretat. 

Ara el fabricant ha publicat una detallada noticia tècnica amb els assaigs realitzats durant el desenvolupament de l’aparell i en la seva certificació, que garanteixen que el nou CROLL es pot utilitzar-se amb total confiança.
Hem cregut convenint adjuntar-vos, deconstruit (com diuen els cuiners d'avantguarda, la fitxa tècnica o manual d'us del CROLL actual per tal de mostrar-lo en una seqüència dibuix-text més consecutiva que l'original que dona cabuda a multitud d'idiomes.
 

En la pàgina de Petzl podreu trobar els documents originals que habitualment s'actualitzen periòdicament:


3 comentaris:

  1. Diu... la mejora de peso es un progreso de rapidez y de seguridad.... quant ens estalviem de pes amb el nou Croll? 50, 100, 200gr? amb 200 gr menys anirem més ràpids? ens cansarem menys?.... una mica d'argila pegada a la bota, o una pedra clavada a la sola ja suposa més pes que això.
    Darrerament alguns productes de la marca han sortit amb problemes greus: el grigri-2, uns crampons tècnics, una serie del casc Helios, el dissipador per a ferrates, algun frontal que esclatava... molts errors per al material de seguretat.

    ResponElimina
  2. En el tema del pes, tot suma. Si penses que no son importants 100gr d'aquí, 200gr d'allà..etc al final pots acabar bastant carregat. Obviament per anar a fer una cavitat no gaire gran no te massa importància, però per exploracions a grans cavitats, en les que es mou molt de material, no sols el personal, també col.lectiu, si vas amb el criteri de que no importa mirar-se el pes, et puc assegurar que acabaràs carregant bastants quilos innecessàriament.

    ResponElimina
  3. Yo estic totalment de acord amb el primer anonim Es tindria sempre que donarli preferencia amb el tema de seguretat No en puc de tot creura que amb la reduccio de volumen de els aparells en questio la seguretat aumenti crec que mes aviat lo contrari
    Cordialment J Coma

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.