dissabte, 4 de maig del 2013

Climatologia del mon subterrani

Baduoin Lismonde és autor, entre altres, d’una molt interessant i complerta obra en dos volums sobre la climatologia subterrània. Després d’exhaurir-se la versió impresa, l’ha “alliberat” en format pdf per a tothom. Li agraïm profundament aquest gest i ens complau inserir-ho en aquest bloc per facilitar la consulta i/o descarrega pels nostres lectors.

Climatologia del mon subterrani
Vol. 1.- El vent de les tenebres
168 pàgines (2002)
Editat pel Comité départemental de spéléologie de l'Isère
ISBN 2-902670-48-6
Aquest primer volum presenta un conjunt d'observacions de fenòmens meteorològics observables en les cavitats naturals. Analitza i respon de manera planera, i complementat amb nombroses il·lustracions, les qüestions que ens podem plantejar sobre en els corrents d'aire, la composició, el clima i les causes de la ventilació natural.

Climatologia del mon subterrani
Vol. 2.- Aerologia dels sistemes càrstics
362 pàgines (2002)
Editat pel Comité départemental de spéléologie de l'Isère
ISBN 2-902670-49-4
El segon volum és una teoría de l'aire i el clima subterrani amb desenvolupaments matemàtics o numèrics. El clima subterrani es caracteritza per l'important paper exercit per l'entorn que envolta l'aire. La roca i l'aigua proporcionen una alta inèrcia tèrmica, canvis, fenòmens de memòria,,, Aquest llibre pot ser difícil en alguns dels seus desenvolupaments.


Bona i profitosa lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.