dimarts, 30 d’abril del 2013

Avencs Pomar i Pompeu Fabra

...segueix de l’article d’ahir...
Els que vam constituir el “grupet de l’ADN” d’aquest dijous (25.04.2013) ens vam dirigir cap l’avenc Pomar, també al terme de Vallirana. L’aproximació en vehicle per la pista que s’apropa a la pedrera roman tancada per una barrera, de manera que agafem unes pistes que a l’esquerra van dibuixant una sèrie d’itineraris que potser ens apropin al nostre destí.
Però la que ens semblava més transitable, acaba desembocant-hi de nou al camí de la pedrera. Això sí, han amuntegat grava per impossibilitar l’enllaç, i nosaltres ens hi vam adonar massa tard, de manera que vam necessitar ajuda per extreure'ns de l’encavalcament.
Finalment ens enfilem a peu per l’antic camí que voreja la pedrera en direcció al Pla d’Ardenya que trobem senyalitzat amb pintura violeta.

L’avenc Pomar
Ben bé no se perquè se’n riu el Juli, però la veritat és que el segon pas estret ens va aturar a tots. Fet i fet com que ja s’havia recollit fauna, ho deixem i cap un altre forat!

Avenc Pompeu Fabra
Només disposàvem d’una corda de 40m i per tant no teníem intenció d’anar gaire lluny.  
Baixem el primer ressalt, els passos estrets i ressalts que segueixen, i en la base del pou de 9m ja trobem el nostre objectiu que permet que en Jordi i en Josep recullin i condicionen un nombre suficient de troglocharinus. Feina feta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.