divendres, 15 de març del 2013

Bullita Cave System 120.400m

Aquesta interessant cavitat australiana, constitueix un veritable laberint de conductes desenvolupats en gresos carbonatats dins del parc natural Gregory al nord del país. Des de l’any 1990 que s’inicià l’exploració de la cavitat, ha anat augmentat any darrera any el seu recorregut topografiat. L’extrema complexitat d’aquest sistema essencialment constituint per una xarxa horitzontal amb amb un desnivell màxim de 23m amb multitud d’encreuaments ha exigit un treball metòdic dels espeleòlegs australians que els ha obligat a desenvolupar un acurat sistema de senyalització, compensació i representació topogràfica.
Ara Helictite, la prestigiosa publicació de la Australasian Speleological Research ha dedicat al molt interessant carst de la Bullita Cave un número monogràfic amb el títol  The Judbarra/ Gregory karst.
En la propia pàgina de l’organització podeu descarregar-vos en diverses resolucions les seves publicacions a http://helictite.caves.org.au/


Del contingut d’aquest monogràfic, ens permetem inserir tres articles que us permetran valorar l’excel·lent tasca realitzada.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.