Carles, Cris, José, Josep, Jordi, Jordi C., Jordi P., Josu, Juli, Lluïsa, Montse, Pere C., Ricard i “Víctor”...i la gosseta Duna que va fer tota la cavitat, fins i tot el tram equipat amb una corda amb nusos.
Punt final on deixem els vehicles
Localització
Nosaltres vam seguir l'itinerari superior dels dos assenyalats pels companys de l'Espeleoíndex: des d'Àger, pista enquitranada els primers quilòmetres, i després un llarg tram de terra. Direcció inicial coll d'Ares, desviació plans de Badia, runes del monestir de Sant Llorenç, fins el final amb el cap llaurat que veieu en la imatge superior.
Track GPS obtingut pel Jordi Perera. Observeu el decalatge de la posició real de la cavitat i la que figura en els mapes. |
Es tracta d’una cavitat morfològicament força interessant on s’ha fet troballes arqueològiques, és l’habitat de nombrosa, tot i que localitzada, fauna: quiropters, aranyes, isopods, centripedes, etc. i fins i tot un coleopter endèmic d’aquesta franja del Montsec el Stygiophyes zariquieyi (Jeannel).
Biospeleologia
Biospeleologia
Inscripcions
Coneguda d’antic, trobem inscripcions parietals força antigues, com la de “Bellmunt 1765” , i és clar també d’altres gens històriques, desproporcionades i embrutidores, i finalment, en el petit recinte fangós diversos “artistes” han confeccionat “esculturetes” deixant constància de les seves obsessions particulars.
Publicacions
El company Francesc Rubinat sota el títol Serra del Montsec publica a la revista Gours 9 (desembre 1982) les topografies de les cavitats del que denomina Peu del Cingle Superior.
Buenisimas las fotos con los rayos solares envolviendo la figura del Espeleólogo.
ResponEliminaSaludos.