dimarts, 15 de gener del 2013

Avencs Morgan i Comas, i de les Serps

El segon grup del  passat dijous 10.01.2013 tal com dèiem en el post d‘ahir vam anar a visitar aquestes cavitats sitgetanes del “fondo de la Pleta”, ambdues vorejant el 30 metres de fondària i molt a prop una de l’altre, i alhora properes a l’avenc de la Pleta que les precedeix en la mateixa “riera”.

Avenc Morgan i Comas
X409005 Y4569724 alt.280m (UTM ED 50)
Ja visitat per nosaltres el 08.03.2012 podeu veure més imatges en aquest post :
http://espeleobloc.blogspot.com.es/2012/03/avencs-del-fondo-de-la-pleta.html
La boca oberta per desobstrucció, que encara presenta un pas estret, ens aboca a un primer pouet de 3 metres. Segueix una petita rampa per la que s’accedeix a un pou d’uns 17m. En la base d’aquest, hi ha un nou resalt equipat de 3m. Des d’aquí travessant un pas baix i fangós arribem a la saleta i xemeneia final. Totes les verticals estan equipades amb ancoratges amb cadenes.
(PD: 15.01.2013 a les 17 h. Retirem una topo anterior que els seus propis autors consideren inadecuada, disculpeu però a mi hem resultava simpàtica i alhora fruit del seu temps, que efectivament ja hem anat superant)

Avenc de les Serps
X499006 Y4569728 alt.279m (UTM ED 50)
Aquesta cavitat està constituïda per un únic, ample, llis i bonic pou de 29m.

Només faltava un per sortir, quan la Montse és qüestionà, si en cas de necessitat i amb el material habitual d’exploració podria remuntar tota sola al seu company. En Jordi Trujillo feu una demostració muntant un “polifrè”, evidenciant que tot i que pot ser un mètode segur, com que no és un veritable polipast que divideix’hi el pes, l’esforç que cal realitzar resultaria inviable en una situació extrema.

1 comentari:

  1. Args! Aquesta topografia del Morgan em perseguirà fins a la tomba! És horrorosa, vomitiva. L'únic que em disculpa és que va ser la meva primera topo d'un avenc i era una època en què, autodidacta influenciat per lectures que no sabia interpretar, veia fusos de Maucci a tot arreu!.
    A més de ser lletja de collons, en aquesta primera versió hi ha un error important: El pou no acaba a -27 sinó a -21. I la profunditat total, per tant, és d'uns 30 metrillos i no 35. Si més no, en la versió que varem publicar en el Tom II del Catàleg de Joan Borràs aquesta cota ja l'havia corregit.
    Personalment prefereixo la topo publicada posteriorment pels exploradors de la cavitat en Ildobates. Més bonica i molt més correcta.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.