dimarts, 4 de desembre del 2012

Avenc del Ginebró. Begues.



Fou el passat 29.11.2012 que vam anar a visitar i fer fotos al conegut avenc del Ginebró, a Begues. En el grupet d’aquest dijous érem vuit: Dolors, Jaume, Jordi, José, Juli, Montse, Úrsula i “Víctor” (també vam rebre una visita de “control” del Pere a l’hora de l’entrepà).

Després d’un bon recorregut per la pista que de Begues va cap a la Plana Novella, cal avançar els 300 darrers metres (aprox) remuntant el fons de la Morella, que com ja ve sent habitual està força embardissat.



Situada al vessant esquerre –hidrogràfic- i uns 10 metres per damunt de la llera del torrent.




La cavitat que s’enfonsa fins els 71 metres de fondària, presenta diversos pous ( 24, 13, 13, 13... ) amb algun estrenyiment intercalat de fàcil superació. El procés reconstructiu sense resultar excepcional, és present en tota la cavitat, decorant pous, saletes i algun racó força concrecionat.

































3 comentaris:

  1. Molt bones! Un gustàs poder gaudir d'aquest blog a diari. Voldria fer-vos una consulta. Mirant un mapa de l'Alpina he vist que a tocar de la riera de Begues figura un tal Avenc de la riera de Begues al que otorga 70 metres de profunditat. Sabeu algo d'aquesta cavitat? ...Bé, podria ser una de les vostres sortides del dijous..jeje...Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi,
      Aquest avenc, del que es té noticia d'una única exploració en els anys 50 pel Dr. Español, no ha estat mai retrobat. Hi ha qui pensa que es deu tractar de l'avenc del Pont de l'Escalat (-38) però una diferència tan exagerada sembla difícil d'admetre.
      Gràcies per seguir l'Espeleobloc.
      Salut i espele.

      Elimina
  2. Gràcies Víctor. Salut i espele!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.