dimecres, 28 de novembre del 2012

Mines i coves de la Liena

Després de la visita a Aso, el següent dia dimecres 21.11.2012, vam ser quatre els que seguint un suggeriment d’en Jordi vam pujar per la pista de la Liena, que remunta fins els 2.600m d’altitud, el que la converteix en una de les pistes més altes del Pirineu.

A part de la garantia de contemplar uns paratges excepcionals teníem la possibilitat de visitar unes antigues explotacions mineres argentiferes i fins i tot una cavitat natural al costat de la pista, al peu de la Punta d’Espluca Ruego.
El nostre recorregut, d'acord amb el track d'en Jordi Perera

Amb el Nissan Qashqai d’en Jaume, vam anar remuntat la vall de Chisagües fins els 2.300m on l’estat de la pista reclamava un 4x4 més potent. 
Tot i que el dia era força emboirat, les vistes sobre l’esquenes dels estimats massissos (on hem tingut l’oportunitat de fer esplèndides descobertes subterranies) d’Escuain, Punta de las Olas, Monte Perdido.  Realment espectaculars, fins i tot ens ofereix una insòlita visió de la glacera del mont perdut que aquí us la mostrem gracies al gran zoom de la maquina fotogràfica.
Afegim tres imatges/gràfics de companys francesos amb la geologia i toponimia d’aquest sector fronterer, que apart de la seva valua intinseca, contitueix una constatació que fins i tot l’explotació minera fou de gran interés pels companys de l’altra banda dels Pirineus.

Mina de Parzan

Surgència de Espluca Ruego (IEES -F5/CS2)



1 comentari:

  1. Sóc el Jordi Badiella, de la SIS del C.Exc.Terrassa. Aquest estiu de 2013 vaig visitar la zona i vaig entrar a la sorgència d'Espluca Ruego.

    Sabeu alguna cosa més d'aquesta cavitat o d'altres d'Espluca Ruego i del proper Comodoto ? A què fa referència la inscripció de la boca de la cavitat (IEES-F5/CS2)?

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.