dimarts, 5 de juny del 2012

Pinxo i Xixolina

El passat dijous érem sis els que no vàrem poder participar com d’altres companys del “grup” en d’altres projectes mes llunyans i vam tornar als relleus propers a Begues. Així pues Jordi P.,Jaume J., Ricard, Toni T-, “Víctor” i “Vizu” vam visitar dues petites cavitats, amb noms ben particulars, de les que tot seguit trobareu algunes imatges.

Avenc de la Colla del Pinxo
Tot i el vandalisme que ha sofert la cavitat, encara presenta en la seva saleta final una notable profusió d’espeleotemes. Afegim en format scribd un tot recent article de l’amic Toni Torra publicat al butlletí del Club Excursionista Pirenaic (abril-maig-juny 2012 número 459)



Avenc de Can Xixolina
Contrariament a l’avenc anterior, en aquesta petita cavitat el predomini gairebé absolut es de les formes de disolució-corrosió.

Cal arribar al fons de la cavitat, per trobar en un petit espai concrecionat mostres “artistiques” dels ninotaires del fang. No sabem distinguir pel seu estil si es tracta dels mateixos “escultors” de les prolífiques mostres que vam trobar a l’avenc Morgan i Comas (http://espeleobloc.blogspot.com.es/2012/03/avencs-del-fondo-de-la-pleta.html) en tot cas aprofitem per manifestar que ni ens agraden ni ens desagraden aquestes figuretes que considerem del tot prescindibles, però com a mínim cal reconèixer que contràriament al que passa amb d’altres inscripcions o deixalles degradants, son objectes fàcilment “netejables”. 
Certament, els seus autors, potser quan reflexionin un xic més, podran retirar, sense gaire esforç, les seves obres i deixar la cavitat tal com la van trobar.

1 comentari:

  1. L'avenc de la xixolina, no de de can (evidentment no hi viu aquí aquesta senyora) va ser descobert, bateixat i topografiat per membres de l'UME (un dels qual era jo mateix). No sabem per quina raó es va donar el nom de avenc de Can Xixolina i es va refer la topografia (afany de protagonime suposo). L'explicació del donar-li aquest nom, va ser per trasngredir una mica els criteris en què es recomanava llavors (donar el nom del mas més proper etc). La geografia n'està plens de topònims de families poderoses, potser que al subsol (més aviat maltractat per ells) no hi calguin...

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.