dilluns, 7 de maig del 2012

Avenc del Clos

Novament el grup dels Dijous anem el 3.05.2012 de visita a dues petites cavitats situades en els relleus de Les Agulles de Begues. En total som onze (Dolors, Jaume J., José, Jordi C., Jordi P., Julià G., Julio S., Montse, Pere,”Víctor” i “Vizu”). Avui dedicarem el post a l’avenc del Clos i el demà a la propera cova Cassimanya tot aprofitant per incloure uns documents històrics que creiem força interessants.



Tot i que aquesta cavitat fou explorada per N.Font i Sagué el 20.07.1898  hem cregut interessant inserir la narració d’un descens a simple corda i amb il·luminació amb veles i llumins que efectuaren Gabriel Amat i Pagès i un amic, el 2.10.1922 que tot i fregant la tragèdia, ens parla de l’extraordinari entusiasme i valentia d’aquests predecessors que amb uns rudimentaris mitjans afrontaven l’aventura de l’exploració espeleològica.


Al fons de la cavitat trobem uns treballs de desobstrucció que podríem qualificar de “professionals” amb estructures de contenció de la rampa per consolidar els bocs remoguts que creiem que tot i que no hem pogut documentar-les duen la signatura dels infatigables amics del SES, els entranyables Dalton.




1 comentari:

  1. Pues no! este trabajo no tiene el sello de la S.E.S, aunque no nos hubiese importado colaborar con los responsables, aunque diré que en nuestras tareas de extracción preferimos realizar los muros de contención con la misma piedra que se va extrayendo. Igualmente añadir que nos quitamos el sombrero con todos aquellos que se dejan la piel en las cavidades con este tipo de trabajos. Animo chicos! que desde aquí "olemos" el siguiente pozo. Felicidades igualmente a todos vosotros por vuestros grandes artículos.

    A. Serrano

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.