dissabte, 28 d’abril del 2012

Canvis del nivell del mar (interglacial MIS 5)


El grup de recerca en Carst, Sedimentologia, Geomorfologia Litoral i Geomorfologia Fluvial de la Universitat de les Illes Balears i el grup de Carst de la Universitat de Florida Sud han organitzat el taller Sea Level Changes into MIS 5: from observations to predictions, dedicat a l'estudi dels canvis del nivell de la mar ocorreguts durant el darrer estadi interglacial (estadi isotòpic marí 5, MIS 5), fa aproximadament entre 80.000 i 135.000 anys.

La cita ha permès reunir a Palma 44 investigadors d'arreu del món destacats en aquest camp per discutir sobre la problemàtica existent entre les observacions i la seva correlació amb les prediccions dels models teòrics i promocionar oportunitats de col·laboració sobre els aspectes de l’adquisició de dades sobre el nivell de la mar, la seva calibració i el seu modelatge. 


El taller, que ha tingut el suport econòmic de la National Science Foundation (Estats Units) i del Ministeri d'Economia i Competitivitat, ha consistit en dos dies de presentacions i discussions, acompanyades de conferències convidades, que es poden visualitzar a través de CanalUIB. A més, els assistents han dedicat dos dies més a visitar algunes cavitats càrstiques i diversos afloraments del Pleistocè superior amb dipòsits litorals arreu de l'illa.


William G. Thompson (Woods Hole, US)
A relative sea-level history for MIS 5 from the coral terraces of Barbados, and a question regarding GIA modeling




Giorgio Spada (Univ. of Urbino, Italy
Sea-level variations and glacial isostatic adjustment inthe Mediterranean: limitations of current modeling approaches




Paul Hearty (Univ. of North Carolina, Wilmington, US)
The geological imprint of sea-level and climate changes during the last interglacial period (LIG, sensu lato, ~130 to 80 ka)


Paola Tuccimei (Univ. Rome III, Italy
Constraining Quaternary sea level changesusing U-Th ages of phreatic overgrowths on speleothems from coastal caves: A critical review



R. Lawrence Edwards (Univ. of Minnesota, US) The timing of sea level and atmospheric carbon dioxide change at the MIS 5 4 boundary








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.