dissabte, 10 de març de 2012

Guía de cavidades y arte rupestre. Río Martín


Guía de cavidades y arte rupestre del Parque Cultural del Río Martín. Teruel

263 pàg., color, 280x170 mm., (2012)
Edició, Asociación Parque Cultural del Río Martín, Ariño, Teruel
ISBN: 978-84-935146-3-1

De nou.el dinàmic Centro de Estudios Espeleológicos Turolenses ens ofereix una obra impresa fruit, principalment, de la seva pròpia recerca i dels seus treballs de camp.

No és gens habitual que es publiqui una guia monogràfica sobre cavernes d'una determinada zona. Tampoc en un format adient per a la seva consulta in situ. A més, amb una forta enquadernació i bon paper.

Però, el més important de qualsevol obra és el contingut. Aquí trobarem concises introduccions, elaborades per reconeguts especialistes dels diferents temes, que obren els capitolis específics de les guies de cavitats.

Les cavitats són ordenades per termes municipals. Les fitxes es composen amb, situació geogràfica, topografia, accés, descripció i història, complementades amb bones fotografies.

El llibre tanca amb annexes de glossari, el que facilitarà la comprensió dels interessats en visitar i conèixer aquesta peculiar zona, i una extensa bibliografia temàtica.


CENTRO DE ESTUDIOS ESPELEOLÓGICOS TUROLENSES


Text, María Teresa Fernández Martín, Francisco García Ezpeleta, Ramón Gil Azuara, Juan Carlos Gordillo Azuara, Enric Porcel i Caro, José Royo Lasarte.

Articles especialitzats, José Ignacio Canudo Sanagustín, Gloria Cuenca Bescós, Diana Ramón Del Río.

Fotografies, Juan Carlos Gordillo Azuara, Begoña Pastor Moreno, Juan Paz Peralta, José Royo Lasarte.

Topografies, Centro de Espeleología de Aragón, Espeleo Club El Farallón, Grup d'Espeleologia de BadalonaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.