dilluns, 20 de febrer del 2012

Barrencs del Pla de Perellós (1)


El 16.02.2012 vam anar de visita espeleològica als relleus de Perellós, terme d’Òpol, a prop de Ribesaltes - Perpinyà (Rosselló), a la Catalunya Nord. En l’equip d’aquest Espeleo Dijous érem vuit: Enric, José, Josep, Juli, Montse, Oleguer, Pere i “Víctor”.


Es tracta d’un massís on des de fa molt anys i treballa l’Espeleo Club del Rosselló i ens hagués agradat poder connectar amb ells, però fins ara no ha estat possible que contestessin els nostres correus electrònics.

Els anys 70 des de la SIE hi vam fer diverses exploracions, publicant, entre d’altres, la topografia que us presentem de l’excepcional Gran Barrenc del Pla de Perellós, en la que no vam veure ( i per tant no vam topografiar ) una segona entrada que consta en una antiga topo d’en Salvayre (GEK) que vam coneixer després de la nostra campanya.


En aquesta ocasió vam passejar pels voltants trobant-hi força forats, la majoria amb evidents senyals d’haver estat objecte de desobstrucció.


Amb el GPS vam anotar les coordenades 31T ED50 del Gran Barrenc del Pla de Perellós i d’altres tres cavitats, que per la seva immediata proximitat probablement estan relacionats.

Desconeixem el veritable nom d’aquestes darreres, pel que us peguem, que ens permetreu que provisionalment els denominem amb una característica de la “protecció” de la seva boca.


Gran Barrenc del Pla de Perellós
X 0489179
Y 4749148
Alt. 267 m.


Barrenc de la Tapa (segona boca)
X 0489133
Y 4749138
Alt. 274 m.


Barrenc del Palet
X 0489219
Y 4749179
Alt. 272 m.


Barrenc de la Reixa o de la Sal de LLop
X 0489175
Y 4749193
Alt 270 m.


Vam formar dos grups de quatre espeleòlegs, i vam visitar, cadascun una cavitat, de les que us presentem un recull fotogràfic.

Barrenc del Pla de Perellós


Una foto panoramica d'en Josep Pastor, que podeu ampliar i desplaçar-la horitzontalment..

Al llibre d’en Víctor FerrerGrandes Cuevas y Simas del Mediterráneo. De Gibraltar a Catalunya Nord” dedica un apartat al “Barrenc del Pla de Perillós” que com era d’esperar inclou unes magnifiques imatges.

També es força recomanable la pàgina web d’en Fèlix Alabart amb una nombrosa col·lecció de fotografies en aquesta adreça:

...segueix en el post de demà...

1 comentari:

  1. Hola Victor,

    El grup que travailla en el massis de Perillos se diu Ententa Espeleologica del Rossello (el meu primer grup). Podeu trovar un contact en el seu web : http://speleo-club-roussillon.org/
    Tot els avencs que va visitar es va desobstruat per l'ESR i te un nom en frances.
    Amicalment
    Nicolas Aleman
    Les Trogloxènes Explorations Spéléologiques (Perpinya)

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.