dimarts, 31 de gener del 2012

Avencs de les Alzines (2)


Només quatre del grup d’aquest dijous 26.01.2012 (veure post d’ahir), vam renunciar a l’agradable àpat de migdia, amb el que acostumem a tancar aquestes sortides, per tal de visitar també la que potser és la cavitat més clàssica d’aquest conjunt.

L’avenc de les Alzines

Explorat ja des de 1962 pel GES, i afectada en superfície per les grans tasques d’excavació arqueològica de la dolina on s’ubica.  És una cavitat vertical de dissolució, constituïda per un pou de 30 metres amb un replà a -8 i una notable balconada a -23 des d’on s’accedeix a un parell de conductes verticals. L’ascendent gairebé assoleix la superfície i el descendent ens condueix al punt més bais als -33m i una nova xemeneia.

Topo GEB amb les escalades realitzades, tal com fou publicada en el Cavernes 27
(imatge subministrada per l'amic Francec Miret. Gràcies.)


En el fons de -30m hi vam trobar un menut i simpàtic pessebre.


Biologia subterrània


L'excavació arqueològica

Certament, de la intervenció arqueològica, encara hi ha una empremta notable en el paisatge, però s’han anat retirant la major part dels elements de contenció, i poc a poc es va recuperant un estadi més equilibrat amb el medi natural. 

En tot cas, cal agrair que els arqueòlegs autors d’aquests treballs, que han publicat diversos articles sobre la tasca realitzada, hagin elaborat una excel·lent memòria i encara més que, disponible a la xarxa, puguem consultar-la i conèixer les interessants interpretacions de les troballes realitzades.

Ens plau inserir aquesta complerta memòria, de 133 pàgines, en format scribd:




Plegat de corda divertit i col·laboratiu


1 comentari:

  1. Amb ganes de donar opinio i sense anims de ofendre Ni siquiera heu mentcionat el "Avenc nou de les alcines" que esta al mateix costat Soposo que una troballa de una nova cavitat tindria que esser motiu de alegria i dibulgacio encara que els qui han fet la nova descoberta no haiguin donat informacio al bloc Demanar informacio sempre es una bona cura de humilitat i sencilles
    Captain Garfio

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.