divendres, 27 de gener del 2012

Actuació de recuperació a l'Avenc Pastora (II)


El passat diumenge 22.01.2012 va concloure amb éxit l'actuació de desobstrucció a l'Avenc Pastora (Olesa de Bonesvalls). Aquesta actuació és la continuació de la jornada que va promoure el Departament d'Ecologia i Protecció del Medi Subterràni de la FCE el passat desembre de 2011(veure post anterior d'aquest bloc), i que va quedar sense la total recuperació de l'avenc.
Per iniciativa de la SES del Ger en aquesta ocasió, fou comunicada a la FCE la intenció d'acabar l'operació, i s'afegiren també membres del GEB de Badalona i del Speleocorb de Corbera de Llobregat.
Amb mitjans més rudimentaris, escarpa, maceta, i un ternal acoplat al vehicle tot terreny del company Jordi Trujillo, aconseguirem treure tota la barreja de terra i pedres, i un bloc que feia de tap, segurament abocat per tal de retenir el morter llençat per qui va instal.lar l'antena de comunicacions que tapà l'avenc.

Finalment, podem dir que l'avenc resta obert un altre cop, recuperat gràcies a les denúncies i a l'actuació del col.lectiu espeleològic i la coordinació de la Federació Catalana d'Espeleologia.

Tot seguit, unes imatges de la jornada:


Com diu un bon amic: Salut i ecologia!!!

1 comentari:

  1. Molt bona feina, felicitats a tots els que ho han fet posible.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.