dissabte, 31 de desembre del 2011

Rescat a l’Omber



Anna Bonini de 37 anys, espeleòloga italiana que amb els seus companys d’equip, estava explorant la cavitat Omber en banda al Büs del Zel  (20 quilòmetres de recorregut i -430 de fondària) a l'Altiplà Cariadeghe – Brescia, el dissabte 12.11.2011 quan a 250m de fondària es va fracturar el turmell esquerre en relliscar i precipitar-se en un tram de 3 metres. Vist que no podia moure’s en aquesta situació, tres companys van sortir per demanar ajuda, mentre que els altres dos es va mantenir prop d'ella i animant-la i proporcionar-li els primers auxilis.


Alertat el grup de socors, a les 20h del diumenge 13.11 l’equip de CNSAS (Cos Nacional de Rescat Alpí i Espeleològic) ha entrat a la cavitat. Però, les condicions de la  no eren les adequades per un ràpid rescat,  i l’Anna havia de viure dos dies i tres nits en una carpa climatitzada i amb l'assistència de tres equips de metges i paramèdics, mentre que els equips de voluntaris CNSAS de Llombardia, Piemont, Trentino, Veneto, Emília Romanya i Toscana van fer torns per organitzar el rescat. Vuit voluntaris de la Comissió desobstrucció han hagut d'ampliar l’itinerari amb microexplosius per permetre l'ascens, que va durar 25 hores.

A les 06:40 del dimarts15 Anna Bonini i va tornar a la superfície, les seves primeres paraules van ser d'agraïment: "Ells eren els meus herois - va dir dels voluntaris - amb ells mai he tingut por, gràcies a tots aquells que m'han ajudat i salvat. "




En el rescat de l'Anna van intervenir un centenar de persones entre tècnics de la CNSA, metges i voluntaris.


Incloem un curiós document vídeo, en dos parts, realitzat a la Grotta Fiume Frasassi, que està dedicat pels seus autors a l’Anna per “suavitzar” la seva convalescència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.