dilluns, 19 de desembre del 2011

Avenc de la Clota


El dijous 15.12.2011 amb un objectiu de recol·lecció bioespeleològica visitarem aquesta petita cavitat de   -27m de Begues. Aquest cop érem dotze ( Agustí, Enric, Jaume, Jordi, Josep, Josu, Lluïsa, Miquel, Ricard, Tere, “Víctor” i “Visu”), però el selectiu pas d’entrada de 0,40 x 0,60 m feu desistir alguns, tot pensant, que la superació en sentit ascendent seria mes complicada del que realment fou.


Situat just en el marge d’un bancal, el pou inicial d’onze metres ens condueix a una espaiosa cambra de 16x6 amb concrecionament localitzat.  Les colades que reposen sobre el terra amb abundants fractures per processos de solifluxió.


 Fractures al concrecionament



Per l’extrem NNE de la sala, un nou pou de 8m desemboca en un recinte amb un recobriment fangós que entapissa la continuació fins la cota de màxima fondària. Aquests senyals d’inundació probablement es relacionen amb les infiltracions que canalitzen les importants depressions de la Clota.



Recol·lecció i fotografia faunística


1 comentari:

  1. fotos de "bio" fantanstiques, la resta tambe ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡.
    done gust veure que la "bio" va aumentant al bloc.
    bon nadal per tothom

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.