dimarts, 30 d’agost del 2011

Accident a La Diau 25.08.2011


La xarxa de La Diau (municipi de Thorens-Glières), després de 70 anys d’exploracions del seu riu subterrani, presenta un recorregut de 45 km. Els seus múltiples accessos es presten a diverses travessades que podem trobar descrites en varies pàgines dels espeleòlegs anglesos afeccionats a aquestes activitats.


Al matí del divendres 26 d’agost es reb l’alerta d’accident comunicada per un company de la víctima, que forma part d’un equip d’anglesos que visiten la cavitat. Sembla que l’espeleòloga accidentada, de 38 anys, va posar el seu descensor en el retorn de la corda (prevista per recuperar-la des de baix) al primer pou de l’afluent dels grenoblois. Amb el seu pes s'ha desfet el nus terminal, precipitant-se des d’uns 11m. amb el que presenta diverses lesions i fractures, a l’esquena, i al femur.


Mobilitzat l’equip de l’Speleo Secours Francais (FFS) han arribat per la nit a lloc del sinistre, on esperaven l’accidentada i els seus companys. Un metge, un infermer estabilitzen l’espeleòloga per traslladar-la amb una civera apropiada. Mentre un conjunt de 42 rescatadors equipen tot un conjunt d’obstacles que es troben en el recorregut de prop de 1.500m  fins la sortida. Tota l’operació es fa sota la pressió de l’anunci de la propera previsió de mal temps que dificultaria encara més el transit per riu obligant a la instal·lació de grans tirolines.

Surt de la cavitat prop de mitjanit, i és traslladada a l’hospital d’Annecy.

Fi de l’operació que ha tingut un ampli ressò mediàtic:

 
·                         http://www.tdg.ch/operation-sauvetage-speleologue-2011-08-26





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.