dissabte, 4 de juny del 2011

Ogof Draenen


Ogof Draenen (Blaenavon, Wales ), amb 66km de topografia “certificada”, és probablement la cavitat de major recorregut de la Gran Bretanya, (frec a frec amb el sistema Lancaster – Easegill), i continua revisant-se el seu recorregut... a l’alça que segurament arribarà als 70km i 151m de desnivell.

La cova era coneguda només com una petita cavitat fins que les desobstruccions de l'octubre de 1994 van obrir pas a una gran xarxa. Es va explorar a continuació, a una velocitat sense precedents per una cavitat d’aquestes característiques: 20km en un mes!.


Draenen conté una varietat de decoracions espectaculars i alguns passatges molt grans. La dificultat de la seva exploració, per la seva longitud, amb multitud de passos estrets i un desenvolupament laberíntic la fan extremadament esgotadora i a l’abast exclusiu d’espeleòlegs experimentats. El sectors més concrecionats es troben a unes 4 hores de bona marxa.

Inserim una selecció de fotos de l'admirat Dudley Bug:





La cova està gestionada per la Pwll Du Cave Management Group, entitat creada especificament per preservar aquest magnific patrimoni natural. Tot un exemple!

Trobareu més informació en les següents pàgines web:
http://www.cavinguk.co.uk/draenen/
http://www.flickr.com/photos/dudley-bug/4377065608/


1 comentari:

  1. Victor He quedado agotado con sólo ver el descenso y ascenso por la cuerda de nudos.
    Gracias por tú trabajo.
    Fèlix Alabart.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.