dilluns, 27 de juny del 2011

L‘avenc d’Esteles


El dijous 23.06.11 per visitar l’Avenc d’Esteles (Subirats – Ordal), érem nou: Dolors, Enric, Jaume, Josep, Jordi, Ricard, Valeria, “Víctor” i “Visu”.


Aquest avenc de -31m de fondària, actualment és d’accés molt fàcil ja que una pista ens deixa a 20 metres de distància, fou explorat per primera vegada per N.Font i Sagué el 13.07.1899.


Com que érem molts, i teníem prou cordes vam acontentar a tothom fent-hi dues instal•lacions, al gust de l’explorador: amb, i sense fraccionaments. Aquestes sortides de jubilats i assimilats son ben be per a delectar-s’hi sense cap estrès innecessari.


Les coordenades UTM 31N anotades per nosaltres son ED50 X=402416 i Y=4580995 alt. 478m, que transformades a ETRS89 son X402320,8 i Y= 4580791,9 alt. 478m.


L’amic JM. Miñarro publicà en el butlletí del C.E. Àliga núm 253 (Desembre 1975) la topografia i fitxa que reproduïm en aquesta nota.



Tot i que es tracta d’una cavitat molt freqüentada, sembla que fins ara no s’havien pogut recollir cap exemplar de troglocharinus. En aquesta visita fou el Josep que en va localitzar el primer al final de la rampa, a la capelleta humida de la dreta, però no va poder ser capturat ja que no duia “aspirador”, i quan van arribar els companys bioespeleòlegs, la bestiola ja havia fugit, i refugiada en el pedruscall foren infructuosos tots els intents de localitzar-ne. Ja havíem abandonat tota esperança quan la Valeria en la paret basal del pou d’entrada en pogué recollir un exemplar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.